avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Raspundere asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Raspundere asociat

Buna,

Am o intrebare : daca un asociat se hotaraste sa nu mai activeze in firma o perioada de maxim 6 luni dar dupa perioada acesta sa revina in firma, exista vreo modalitate din punct de vedere legal sa nu fie tras la raspundere de ce se intampla in perioada in care a lipsit ( de 6 luni)?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: criston84 , utilizator 14:26, 22 Februarie 2012
Nu asociatul raspunde, ci administratorul firmei!
am inteles, dar in situatia in care sunt ambi administratori, ce se intampla?
Ar fi o solutie sa renunte la functia de administrator pentru a nu avea nici o raspundere pe perioada in care lipseste?
Ce se intampla la reintoarcerea in firma poate sa iti preia funciia ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare firma cu datorii la terti office-gw@yahoo.com office-gw@yahoo.com Am cesionat firma care avea datorii la terti, in contractul de cesiune se specifica ca noul asociat (unic) preia datoriile si se obliga sa le plateasca. Va rog ... (vezi toată discuția)
Ce raspundere am? inkasroro inkasroro Vreau sa preiau 95% din partile sociale de la un SRL cu unic asociat si sa devin administratorul firmei, preiau si toata raspunderea firmei? Daca peste 6 luni ... (vezi toată discuția)
Renuntare la functia de administrator OANABANUT OANABANUT Buna ziua, am o problema si nu stiu cum s-o rezolv. Acum cativa ani,cand eram mai tanara si mai credula, un client mi-a propus sa fiu administrator intr-o ... (vezi toată discuția)