Sotia angajata la vinzari ziare stradal cu norma intreaga,copilul angajat la Elrctrica,
sotul a decedat ieri 20.02.2012 si este casnic, cu un an in urma era angajatul Enel ,l-au dat afara si este casnic ,intrebare: de unde primeste ajutor inmormintare?
Ajutorul de deces se achită în termen de 24 de ore de la solicitare de:
a) angajator, în cazul decesului asiguratului prevăzut la art. 6 alin. (1) pct. I, II şi V, respectiv al unui membru de familie al acestuia;
b) instituţia care gestionează bugetul asigurărilor pentru şomaj, în cazul decesului şomerului, respectiv al unui membru de familie al acestuia;
c) Casa Teritorială de Pensii, respectiv Casa de pensii Sectorială (Bucuresti), în cazul decesului pensionarului sau al asiguratului prevăzut la art. 6 alin. (1) pct. IV şi VI şi alin. (2), respectiv al unui membru de familie al acestuia.
(art.129 din Legea nr.263/2010)
Ajutor inmormintare
vio58
sotul vecinei mele a murit ,nu era angajat,era casnic ,sotia este salariata ,baiatul este salariat are acelasi domiciliu,doresc sa ma lamuriti daca familia ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces
nacurmei
Buna
in martie 2011 am nascut un copil si dupa 1 zi a murit, mi a cazut cerul peste mine.de la primarie ni sa spus ca ar trebui sa primim si noi un ... (vezi toată discuția)