avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... registre contabile obligatorii asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

registre contabile obligatorii asociatie proprietari

in OMFP 1969/2007 - anexa 2 scrie la registre obligatorii ca registrul jurnal trebuie sa fie cod - 14 1- 1/a .este admisa si conducerea contabilitatii in sistem informatic.
in programul de conta partida simpla saga de exemplu are registrul jurnal de incasari si plati . in aceasta situatie ....sunt in afara legii ?
Cel mai recent răspuns: Grigorescu Nelutu , utilizator 10:14, 25 Mai 2012
Buna,

Am si eu o rugaminte legat de modul de completare al registrului de casa si anume;
In data de 20.04.2012 am rezervat la ORC numele societatii;
Apoi la date ulterior diferite am avut cheltuielile cu infiintarea societatii, infiintarea punctului de lucru, stampila, registre tipizate, aprovizionare marfa, facturi pt achizitionare rafturi, autorizatie functionare, plata chirie, aprovizionare marfa, casa marcat, sistem alarma, etc;
In data de 21.05.2012 am inceput efectiv activitatea;

Eu am inceput sa-l completez din data de 20.04.2012 cand am prima chitanta, am inceput prin a face o dispozitie de incasare din partea asociatului unic pentru a acoperii cheltuieielile enumerate mai sus ( pe langa dispozitia de incasare am facut si un contract de imprumut intre societate si Administrator / Asociat uni - e aceesi persoana si e singura );

Mai departe trebuie sa completez in registru zilnic pana la deschiderea punctului de lucru chiar daca nu am avut activitate (incasari sau plati)? trebuie sa completezi si duminica daca nu am activitate? ( incasari si plati )?

Iar legat de raporul de gestiune zilnic trebuie sa-l completez incepand cu prima receptie de marfa?

La un exemplar din registrul de casa care ajunge la contabila ce trebuie sa atasez? dar pe o pagina (fila) din registrul de casa pot trece mai multe zile? e ok? trebuie sa completez o pagina obligatoriu pentru fiecare zi? chiar daca nu am avut activitate sau daca am avut a fost putina (doar vanzarile pt o zi - se trece monetarul sau raportul Z);

Multumesc mult
Nelutu


Ati procedat corect consemnand in registrul de casa toate operatiunile de la incasarea imprumutului...
Trebuie sa completati zilnic registrul de casa, zilnic insemnand in acele zile in care faceti o plata sau o incasare si nu in zilele in care nu aveti intrari sau iesiri de bani din casa.
Completati si duminica si de Sfantul Gheorghe daca in acea zi incasati sau platiti ceva in numerar. Daca nu, nu!
Da, raportul de gestiune se incepe cu prima receptie si continuati sa inregistrati in acesta orice intrare si iesire atunci cand se face efectiv, odata, de mai multe ori pe zi, sau la cateva zile, saptamani sau luni, atunci cand introduceti marfa in gestiune pe baza NIR si-atunci cand iese valoric din gestiune.
Este sarcina contabilei dumneavaostra sa organizeze conducerea contabilitatii si cu aceasta trebuie sa stabiliti modul de lucru si circuitul documentelor financiar-contabile. Orice document ce se inregistreaza in casa (chitante, raportul Z, dispozitie de plata sau de incasare) se ataseaza la unul din exemplarele registrului de casa care se detaseaza din registru, iar un exemplar ramane in registru in permanenta. Acel exemplar, cu documentele justificative ajunge la contabilitate.
Da, se completeaza pentru fiecare zi o pagina si nu mai multe zile pe aceeasi pagina. Randurile ramase libere se bareaza.
Cand nu aveti nici o miscare de numerar, nu inregistrati, nu completati registrul de casa. Dar daca aveti orice plata sau incasare (chiar si una singura intr-o zi) aceasta se consemneaza in registrul de casa, se bareaza randurile libere si se stabileste soldul casei. Acest sold final devine sold initial in ziua cand aveti iar o operatiune de incasare sau plata...

Multumesc mult pentru raspuns;
O zi buna
Nelutu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casier asociatie proprietari rocs rocs buna ziua. as dori sa stiu ce atributii are casierul intr-o asociatie de proprietari. Ce acte intocmeste casierul. multumesc! (vezi toată discuția)
Casier vs contabil sethgabriela sethgabriela buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu o problema: daca registrul de casa este intocmit de catre contabil, in format electronic, in programul de ... (vezi toată discuția)
Completare registru de casa Cristina 2019 Cristina 2019 Buna ziua. Cum se completează registru de casa? Ex. Lista plata luna iunie se încasează în iulie- august.( La noi) Utilitățile asociatiei se plătesc ... (vezi toată discuția)