Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti cum poate fi obligat angajatorul meu sa ma reprimeasca in functie dupa cei 2 ani de stat in CCC? Mentionez ca am intrat in acest concediu in august 2010 iar firma unde lucram si-a schimbat actionarii.
Art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede:
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Cu alte cuvinte, unui drept subiectiv aparţinând unei persoane îi corespunde, de regulă, o obligaţie corelativă a unui alt subiect de drept, adică a persoanei căreia i se pretinde să dea ceva ori să aibă o anumită conduită faţă de titularul dreptului subiectiv... sau dreptului dvs de a va reintoarce la munca ii corespunde obligatia angajatorului de a va reprimi.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, insa intrebarea era cum as putea eu sa oblig (pe cale legala) angajatorul sa ma reprimeasca, avand in vedere ca noii actionari nu ma cunosc, au schimbat domeniul de activitate si prin urmare considera ca nu au nevoie de mine?
conform art 52 alin 1 lit a CM, la intrarea in CCC vi s-a suspendat raportul de munca cu firma. Deci CIM va este suspendat si nu incetat. suspendarea opereaza pana la implinirea varstei de 2 ani, sau 1 an dupa caz, de catre copil. Apoi va reluati activitatea. Daca noii manageri considera ca nu mai au nevoie de serviciile dvs va pot concedia.
[Mesaj editat - pct. 2.6 din Regulamentul de postare]
Inainte de data terminarii CCC depuneti o cerere de revenire la serviciu , in baza acesteia angajatorul va trebui sa emita decizia de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii .. iar daca nu au nevoie de dvs atunci sa va concedieze pentru desfiintarea postului ..
Art.52 alin.1 lit.a C.mun. = suspendarea pe durata cercetarii disciplinare prealabile, in conditiile legii ... :-/ .. ce treaba are aceasta suspendare cu CCC?