avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Numele dupa pronuntarea divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Numele dupa pronuntarea divortului

Buna ziua ! As dorii sa stiu daca o persoana care in momentul in care a divortat si-a pastrat numele de familie dobandit in timpul casatoriei ...daca dupa ani de la pronuntarea divortului poate revenii asupra deciziei de a purta numele din timpul casatoriei la aceea de a purta numele avut inaintea casatoriei.Daca DA se poate as dorii sa stiu care sunt etapele juridice de parcurs.Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:05, 22 Februarie 2012
Da, se poate schimba numele,, Faceti o cerere in instanta (la Judecatorie) prin care solicitati schimbarea numelui,,,motivat de ce si daca motivele sunt pertinente instanta se va pronunta favorabil..(fiind o cerere necontecioasa)..
Nu cred ca puteti pe cale judecatoreasca sa va schimbati numele pt ca dvs aveti deja o hot in privinta numeleui si dupa parerea mea, reprezinta autoritate de lucru judecat. Incercati sa-l schimbati pe cale administrativa. Procedura si acte necesare, aveti in linkwww.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Razgandire ADANNA ADANNA In cererea initiala de desfacere a casatoriei, sotul meu a declarat ca e de acord sa-mi pastrez numele dobandit prin casatorie. Intre timp, am depus si eu o ... (vezi toată discuția)
Mentinere nume familie beju beju As dori sa stiu ce pot face pentru am pastra numele de familie dobandit in timpul casatoriei, cu toate ca fostul sot nu a fost de acord cu acest ... (vezi toată discuția)
Revenire la numele de fata florena01 florena01 buna ziua. as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema. multumesc.: am divortat in 2009 si am pastrat numele sotului la presiunea acestuia de a se ... (vezi toată discuția)