avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mentinere nume familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mentinere nume familie

As dori sa stiu ce pot face pentru am pastra numele de familie dobandit in timpul casatoriei, cu toate ca fostul sot nu a fost de acord cu acest lucru.
mentionez ca o schimbare a numele mi-ar afecta relatiile de serviciu.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:06, 23 Iulie 2012
In cazul in care divortul nu este pronuntat puteti solicita instantei pastrarea numelui dobandit in timpul casatoriei, dar avand in vedere ca fostul sot nu este de acord sunt sanse minime de succes.
Divortul este pronuntat, dar as putea sa imi schimb numele tot cu acest nume, intrucat in exercitarea profesiei sunt recunoscuta cu numele avut in timpul casatoriei
Daca instanta s-a pronuntat deja cu privire la nume si n-ati atacat decizia, va trebui sa reveniti la numele avut anterior.
mutumesc pentru promtitudinea raspunsurilor.
va rog sa imi spuneti si mie in ce conditii pot sa imi schimb numele de familie.
Puteti incerca sa vi-l schimbati pe cale administrativa. Procedura si acte necesare aveti in link

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord primavera primavera joi a fost prima si ultima infatisare in cazul divortului de comun acord. am hotarit in fata judecatorului sa-mi reiau numele de fata. apoi am ... (vezi toată discuția)
Schimb nume dupa divort si unul din soti decedat nadejdailea nadejdailea Buna ziua, casatorita in romania si dupa 16 ani ne-am divortat in Spania, el a decedat dupa 2 luni de la divort. Nu am specificat schimbarea numelui si pactul ... (vezi toată discuția)
Pastrare numele avut anterior divortului victor1906 victor1906 Ca urmare a actiunii civile intentata de reclamanta , avand ca obiect desfacerea casatoriei prin divort si cu revenirea numelui avut anterior incheierii ... (vezi toată discuția)