avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pastrare numele avut anterior divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pastrare numele avut anterior divortului

Ca urmare a actiunii civile intentata de reclamanta , avand ca obiect desfacerea casatoriei prin divort si cu revenirea numelui avut anterior incheierii casatoriei si hotarata in baza sentintei. Intrebarea mea este ca, reclamanta poate sa-si pastreze numele avut anterior divortului deoarece s-a razgandit si doreste pastrarea numelui avut inaintea divortului . Mentionez ca fostul sot a declarat in scris si autentificat la notar , cum ca el este de acord, ca si dupa divort, fosta lui sotie sa-si pastreze numele . In consecinta , reclamanta mai are nevoie de o alta hotarare care sa-i dea acest drept , sau ajunge declaratia autentificata la notar de la fostul sot ? Multumesc . Cu stima si consideratie.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:45, 24 Octombrie 2012
Nu prea mai este posibil, daca sentinta de desfacere a casatoriei este definitiva si irevocabila.
Exista vreo procedura sau o solutie pt. a-mi pastra numele avut inainte de divort , pe baza asentimentului fostului meu sot prin declaratia autentificata la notar ? Mentionez ca sentinta de desfacere a casatoriei este definitiva si irevocabila si face trimitere la revenirea numelui de fata, anterior casatoriei. Multumesc.
Sa incerce sa-l schimbe pe cale administrativa, detalii despre procedura si acte necesare aveti in link.
www.avocatnet.ro/content/art...
Buna seara. Referitor la intrebarea mea, doresc sa intreb care este riscul folosirii in continuare a numelui fostului sot dupa pronuntarea sentintei de divort in care sunt obligata sa-mi schimb numele , dar buletinul este inca valabil 8 ani cu fostul nume ?
De la amenda pt ca nu va schimbati buletinul in termen de 15 zile de la data cand hotararea e definitiva si irevocabila pana la fals privind identitatea.
Important e ca va veti incurca singura in acte daca le incheiati sub un nume care nu va mai apartine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere facultate adinamiia adinamiia buna ziua vreau sa ma inscriu la o facultate si am o intrebare eu oficial sunt divortata desi locuiesc impreuna cu sotul si suntem impreuna inca ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele purtat anterior casatoriei dupa divort in spania eagle_free eagle_free Buna ziua Un cuplu de cetateni romani au divortat in spania unde s-a pronuntat si sentinta de divort, insa prin sentinta nu s-a dispus si revenirea fostei ... (vezi toată discuția)
Cum sa recapat numele dupa fostul sot ? anonim anonim am divortat. sentinta de divort hotareste reluarea numelui meu de fata. nu am schimbat buletinul, deci inca am actul cu numele din casatorie. intre timp m-am ... (vezi toată discuția)