avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nationalitatea
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nationalitatea

In ce conditii se inregistreaza nationalitatea unei persoane? Dar daca persoana este decedata se mai inregistraza in acte nationalitatea?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 15:08, 26 Februarie 2012
Incercati sa detaliati intrebarea care este formulata mult prea ambiguu.
Aratati concret la ce va referiti.
In actele de stare civila exista rubrica de nationalitate. Conf. art 24, lit d din HG 64/2011 aceasta se completeaza ,daca este cazul, conform celor declarate de solicitant si numai cu consimtamantul acestuia. Dar, in cazul inregistrarii decesului sau al nasterii copilului poate fii inregistrata aceasta rubrica ca urmare a declaratiei mostenitorilor respectiv a parintilor copilului? Daca da , conform carei legi?
Eu as considera ca nu e cazul, coroborat cu prevederile Legii 677/2001:
Art. 7. - (1) Prelucrarea datelor cu caracter personal legate de originea rasială sau etnică, de convingerile politice, religioase, filozofice sau de natură similară, de apartenenţa sindicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate sau viaţa sexuală este interzisă.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în următoarele cazuri:
a) când persoana vizată şi-a dat în mod expres consimţământul pentru o astfel de
prelucrare;
Imbratisez aceiasi opinie ca si cea aratata mai sus de respectabilul coleg de forum.
Eu cred ca astfel de mentiuni , nici nu isi au rostul , decat in mentalitatea ingusta a unor asa-zisi "nationalisti"
Multumesc!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filmare tanar cu nevoi speciale Olga-Marcela Olga-Marcela Buna ziua! Lucrez cu un tanar autist si doresc ca sedinta sa fie filmata, pentru a fi vizionata de catre prof. universitar cu care am facut cursul. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Daca ma puteti ajuta urgent. in 2018 s-a abrogat legea 677/2001,privind ... Ezoteric Ezoteric Daca ma puteti ajuta urgent. In 2018 s-a abrogat legea 677/2001,privind protectia datelor cu caracter personal.In acea lege, exista art.7 alin(2) privind ... (vezi toată discuția)
Notificari anspdcp lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua, A aparut in Monitorul Oficial in 28.12.2015 un act normativ prin care inteleg ca o parte din prelucrările datelor cu caracter personal trebuie ... (vezi toată discuția)