avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Filmare tanar cu nevoi speciale
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Filmare tanar cu nevoi speciale

Buna ziua!
Lucrez cu un tanar autist si doresc ca sedinta sa fie filmata, pentru a fi vizionata de catre prof. universitar cu care am facut cursul. Aceasta filmare se doreste a fi in scop didactic, care sa ma ajute pe mine, dar si pe alti cursanti in perfectionarea metodelor folosite. Am acordul verbal al tatalui, dar stiu ca trebuie un acord in scris. Nu stiu ce lege se aplica si nu am un model de acord. Ma puteti ajuta? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 10:54, 21 Decembrie 2015
Buna ziua!

Apreciez ca au incidenta prevederile Legii 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.
Astefel, conform prevederilor art. 7, alin. 1 din Lege, "Prelucrarea datelor cu caracter personal legate de originea rasială sau etnică, de convingerile politice, religioase, filozofice sau de natură similară, de apartenenţa sindicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate sau viaţa sexuală este interzisă. "

Pentru a putea prelucra in conditii de legitimitate datele persoanei in discutie, veti avea in vedere mentiunile art. 7, aliniatului 2, cel mai sigur caz fiind cel mentionat la litera a):
"Prevederile alin. (1) nu se aplică în următoarele cazuri:
a)când persoana vizată şi-a dat în mod expres consimţământul pentru o astfel de prelucrare;
[...]".
Bineinteles ca veti avea in vedere acordul tutorelui. Redactati dumneavoastra un acord, nu stiu sa existe un draft standardizat; puteti avea insa dumneavoastra in vedere redactarea unui draft pe care sa-l puteti folosi si in alte cazuri asemanatoare.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nationalitatea Justitiarul71 Justitiarul71 In ce conditii se inregistreaza nationalitatea unei persoane? Dar daca persoana este decedata se mai inregistraza in acte nationalitatea? (vezi toată discuția)
Notificari anspdcp lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua, A aparut in Monitorul Oficial in 28.12.2015 un act normativ prin care inteleg ca o parte din prelucrările datelor cu caracter personal trebuie ... (vezi toată discuția)
Daca ma puteti ajuta urgent. in 2018 s-a abrogat legea 677/2001,privind ... Ezoteric Ezoteric Daca ma puteti ajuta urgent. In 2018 s-a abrogat legea 677/2001,privind protectia datelor cu caracter personal.In acea lege, exista art.7 alin(2) privind ... (vezi toată discuția)