avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintare minor 11 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare minor 11 ani

Buna ziua. Minor (11 ani ) a fost incredintat unia dintre parinti cu hotar definitiva si irevocabila . parintele caruia i-a fost incredintat a plecat pt un an la munca in strainatate lasand copilul la bunicii de care este f atasat si care il ingrijesc . Celalalt parinte , profitand de situatie, a deschis proces pt incredintare minor fara insa a discuta si cu copilul . deja au avut loc cateva infatisari. Parintele plecat revine alaturi de copil renuntand la locul de munca din strainatate. In acest caz cum se poate proceda ?
Parintele care a plecat la munca in strainatate (presupun mama) a facut o declaratie de 'acceptiune' la Directia Comunitara aratand ca pleaca la munca in strainatate si bunicii si-au asumat toate responsabilitatile privind minorul? daca nu parintele celalalt poate motiva in instanta lipsa de responsabilitate si abandon a minorului. Deci atentie cum rezolvati ca instanta de tutela copilul la incredintat spre crestere si educare parintelui si nu bunicilor..
O alta chestiune pe care trebuie sa o cunoasteti este urmatoarea;;; In materie de minori, pensii de intretinere, hotararile date nu au consacrarea ca "hotarari ce se afla in puterea lucrului judecat". Chiar daca hotararea este definitiva si irevocabila...oricand se poate judeca o cauza cu acelasi obiect 'reincredintare minori' sau "majorare pensie intretinere''sau "diminuare pensie intretinere"...Asa cautati sa va rezolvati problemele prin Directia Comunitara din localitatea Dv. Cu bine:)
Multumesc pt raspuns. Copilul a fost incredintat tatalui . mama nu s-a prezentat la poces si nici dupa , nu a platit niciodata pensia si l-a cautat doar o singura data la scoala pt a incerca sa-l convinga s-o insoteasca. Copilul a refuzat , refuza si acum sa mearga cu ea. Deja este stresat la gandul ca ar trebui sa mearga cu ea. Stiu ca poate fi audiat. Dar ( scuze ca ma repet) daca tatal a revenit langa copil procesul va continua totusi ? ( nu , nu a facut acea declaratie ). In care moment al procesului poate fi audiat minorul? Numai bine si dvs.
Este greu de spus ce ar decide instanta.
Copilul va fi ascultat.
Chiar daca tatal a revenit in tara va fi greu procesul.
Copilul ar trebui audiat imediat dupa discutarea probelor, dar nu e o regula. Poate fi audiat oricand pe timpul procesului.

Ma tem ca un copil inseamna raspunderea de a sta cu el si nu de a-l mai lasa pe la rude si prieteni... 1 an!
trebuie audiat neaparat copilul.
trebuie aduse probe in justificare atitudinii tatalui.

mama are sanse ca este mama si instantele inclina spre balanta de la inceput.

depinde si cum a ajuns copilul la tata si de circumstantele cazului...oricum nu este simplu dat fiind ca tata a plecat un ansi l-a lasat la rude...

Alte discuții în legătură

Audiere copil care a implinit 10 ani oana99 oana99 spuneti-mi si mie va rog frumos cum se audiaza un copil care a implinit 10 ani cine asista la audiere?? parintii pot asista la audiere?? parintii sunt ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu un sfat ionela86 ionela86 Traiesc cu un barbat de 8 ani,de 3 ani el a divortat,are 2 minori aflati in custodia fostei.Ea a plecat in strainatate unde lucreaza si si-a cumparat o casa.In ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor fara procura ancaalbu2002 ancaalbu2002 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o situatie cu minori. Parintii au divortat in 2011. Divortul a fost de comun accord in sala de consiliu cu un ... (vezi toată discuția)