avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintare minor 11 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare minor 11 ani

Buna ziua. Minor (11 ani ) a fost incredintat unia dintre parinti cu hotar definitiva si irevocabila . parintele caruia i-a fost incredintat a plecat pt un an la munca in strainatate lasand copilul la bunicii de care este f atasat si care il ingrijesc . Celalalt parinte , profitand de situatie, a deschis proces pt incredintare minor fara insa a discuta si cu copilul . deja au avut loc cateva infatisari. Parintele plecat revine alaturi de copil renuntand la locul de munca din strainatate. In acest caz cum se poate proceda ?
Exista astfel de tribunale in sensul ca sunt complete specializate.
Dar...nu prea sunt obisnuite sa judece.Aceasta ar fi problema deoarece procesele adevarate de acest fel sunt foarte rare...

Daca mama a parasit minorul tatal are sanse destul de bune sa iasa cu bine din proces.
Benefic pentru copil e sa stie ca are parinti, doi la numar si sa aiba contacte cu ei, sa fie crescut de ei...
Dorinta copilului nu stiu cat e de reala, poate ca uraste tensiunea dintre parinti si nu parintii in sine, poate ca ar vrea sa inceteze tevatura care se face in jurul lui, nu inseamna ca nu isi doreste parintii aproape.
Dar asta nu pot sti, un psiholog specializat ar putea evalua adevarul din spatele mesajului timid al copilului.
Dealtfel, copiii au tendinta de a-si indeparta parintii (prin cuvinte, gesturi) pentru a-i pedepsi ori pentru a verifica daca ei se intorc la el, o vedem cu totii zilnic, indiferent ca e copil ranit intr-o despartire sau copil intr-o familie inchegata.
Cat despre urmarirea copilului, se presupune ca parintii au grija lui, ei se intereseaza de el si-i urmaresc binele... or dv. acum vreti ca statul sa ne controleze pe toti, nejustificat, sa vaza daca suntem parinti buni? Sau sa preia sarcina parintilor de a urmari interesul copilului si sa verifice el, constant, asta? Vi se pare logic sa dea un parinte bun raportul lunar etc. unei autoritati pentru ca sunt altii care nu stiu a se ingriji de odraslele lor? Asta nu e compatibil cu drepturile omului si cu prezumtii de nevinovatie...

Cum spunea colegul, exista complete care se specializeaza tot mai mult pe problemele minorilor si ele spun ca copilul se creste de parinti, nu de bunici. Sigur, exista situatii exceptionale si asta trebuie cerut in instanta, caci se poate si acest lucru.
daca poti dovedi ca nu s-a interesat 3 ani de el precum spui si nici nu a platit pensia,iar copilul nu o agreeaza ceea ce se va vedea la audiere,eu cred ca nu ar trebui sa ai probleme

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audiere copil care a implinit 10 ani oana99 oana99 spuneti-mi si mie va rog frumos cum se audiaza un copil care a implinit 10 ani cine asista la audiere?? parintii pot asista la audiere?? parintii sunt ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu un sfat ionela86 ionela86 Traiesc cu un barbat de 8 ani,de 3 ani el a divortat,are 2 minori aflati in custodia fostei.Ea a plecat in strainatate unde lucreaza si si-a cumparat o casa.In ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor fara procura ancaalbu2002 ancaalbu2002 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o situatie cu minori. Parintii au divortat in 2011. Divortul a fost de comun accord in sala de consiliu cu un ... (vezi toată discuția)