Daia a scris:
Multumesc pt raspunsuri. Si totusi nu inteleg ce rost mai are audierea copilului daca in final instanta stabileste sa dea copilul impotriva vointei lui unui parinte ( mama) care l-a abandonat pt a-si reface viata si nici macar nu s-a interesat de el timp de 3 ani ? Aparitia ei acum se datoreaza dorintei de razbunare impotriva fostului sot mai ales ca minorul a dorit si doreste in continuare sa ramana cu acesta. Eu cred ca si dupa modificarea legii se urmareste de fapt sa se dea mai multa importanta drepturilor parintesti si nu intereselor minorului.
Audierea minorului are un rol deosebit dar depinde de felul in care percepe instanta...
Judecatorii sunt oameni si pot gresi.
Daca minorul vrea la mama si mama are sanse mari sigur se da la mama.Deci, ar avea un sens...
Daca minorul vrea la tata...situatia este echilibrata...
Cam asa se prezinta lucrurile...
Prin audierea minorului instanta isi poate forma o opinie cu privire la sinceritatea lui, la modul in care a fost manipulat, daca a fost manipulat, evident,etc.
Legea actuala este fireasca dupa parerea mea.
Insa, avocatii intotdeauna isi apara clientii in functie de mai multe aspecte...si se poate intampla ca legea sa produca tot felul de efecte.