avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Trecere de la CCC pana la 2 ani la CCC pana la 3 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Trecere de la CCC pana la 2 ani la CCC pana la 3 ani

Buna ziua,

Eu sunt in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani, din 2010 martie. Acum in in 1 martie ar trebui sa ma intorc la lucru.
Am aflat recent ca problemele pe care le are copilul se pot incadra la handicap. Deci daca dosarul se aproba as putea sta inca un an cu el.
Intrebari:
1. Timpul e scurt, si s-ar putea ca dosarul sa nu fie revizuit pana in 1 martie. Eu daca ma intorc la lucru, si ulterior se aproba dosarul pot sa revin acasa?
2. Pana acum am primit 75% din salar, voi primi banii acestia si ulterior?
3. In cazul in care dosarul nu se aproba, exista posibilitatea sa stau cu el acasa fara plata, si sa sa am contractul de munca ca si pana acum?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: SILVIA HORVATH , Contabil 14:34, 24 Februarie 2012
Handicapul copilului, dovedit cu Certificat de handicap, vă dă dreptul la ICC până la împlinirea vîrstei de 3 ani a copilului,de la data depunerii Certificatului de handicap,e bine să grabiţi rezolvarea Certificatului de handicap până la împlinirea vârstei de 2 ani, pentru a avea continuitate !
Sănatate !!
Multumesc mult.
Acum doar vreau sa inteleg ce se intampla in timpul de la 1 Martie(cand imi expira cei 2 ani) pana la depunere (in caz ca nu e gata la timp).
Eu din 1 Martie pot sa merg la lucru, sau stau acasa pana se termina povestea, adica pana la depunere?
Daca merg la lucru, mai primesc apoi cand nu mai merg cei 75%?
1. CCC o sa inceteze incepand cu ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 2 ani si trebuie sa reluati activitatea (sau sa solicitati angajatorului un CFP).

2. - Mergeti la Primarie, unde ati depus dosarul pentru CCC, si spuneti despre ce este vorba si sa va spuna cum sa procedati dupa ce intrati in posesia certificatului pentru dizabilitati.
- Daca nu va lamureste Primaria intrebati la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
Multumesc. Aveti dreptate.
E ciudat ca nu e specificat exact in legislatie.
In conformitate cu art.9 din HG.52/2011,Norme de aplicare a OUG 111/2010, modificata si actualizara pana la 01.01.2012, ICC in cazul copilului cu handicap se acorda de la data emiterii certificatului de handicap, daca cererea de acordare a ICC este depusa in termen de 60 de zile de la aceasta data, daca cererea este depusa dupa cele 60 de zile, ICC se acorda de la data depunerii cererii la Primarie;
Modificarea intervenita in situatia dumneavoastra trebuie adusa la cunostinta angajatorului si primariei,unde ati depus dosarul;
Sanatate !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, angajatele primariei din comuna mea nu au stiut ca ... CatalinaStefan CatalinaStefan Buna ziua, Angajatele primariei din comuna mea nu au stiut ca trebuie facut un alt dosar pentru icc eu avand 2 sarcini in mai putin de 2 ani. Din aceasta ... (vezi toată discuția)
Prelungirea concediului de crestere a copilului de la 2 la 3 ani (copil cu dizabilitate) Adrianabuz Adrianabuz Buna seara, Problema mea tine de documentatia necesara depunerii dosarului de prelungire si de momentul depunerii acestuia: - cu cat timp inainte de ... (vezi toată discuția)
Nu am depus la firma dupa 1 an si 11 luni de la concediu crestere copil cererea pt intrare in concediu fara plata si am ramas descoprita luna a 24-a. ce inseamna asta? yoanna83 yoanna83 Buna ziua, Dupa terminarea a 1 an si 11 luni de la concediu crestere copil nu am depus la firma la care eram angajata cererea pt intrare in concediu fara ... (vezi toată discuția)