Nu am depus la firma dupa 1 an si 11 luni de la concediu crestere copil cererea pt intrare in concediu fara plata si am ramas descoprita luna a 24-a. ce inseamna asta?
Dupa terminarea a 1 an si 11 luni de la concediu crestere copil nu am depus la firma la care eram angajata cererea pt intrare in concediu fara plata si am ramas descoprita luna a 24-a. (a fost o lipsa de comunicare intre mine si HR :( ) Tatal nu isi poate lua luna aceea.
Acum doresc sa depun dosarul pentru prelungire pentru ccc cu handicap pana la 3 ani si m-au intors de la primarie: decizia imi e eliberata cu 28.10.2015 (data de la care e emis certificatul de handicap), iar copilul face 2 ani in 15.11.2015. M-a pus sa refac decizia cu 16.11.2016 dupa ce copilul face 2 ani, dar cei de la HR nu vor pentru ca cica eu ar fi trebuit sa ma intorc in 15.10 si ei au descoperire 1 luna. Acum a zis ca nu se mai poate face nimic... ca e totul inregistrat...
Legal ce inseamna asta? Nu mai pot beneficia de concediu pana la 3 ani?
Ce pot face sa rezolv situatia? Si unde?
1. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 9
...
(2) In situatia in care, dupa implinirea varstei de un an sau 2 ani, copilul, respectiv unul sau mai multi dintre copiii rezultati din sarcini multiple, este incadrat intr-un grad de handicap, dreptul prevazut la art. 2 alin. (2) din ordonanta de urgenta se acorda de la data emiterii certificatului de incadrare in grad de handicap, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile de la aceasta data. Daca cererea este depusa dupa termenul mentionat, dreptul se acorda de la data depunerii cererii.
...
2. Asadar daca aveti certificat de handicap pentru copil puteti oricand sa solicitati CCC pana la varsta de 3 ani.
3. Daca cei de la Primarie nu va rezolva problema faceti o sesizare la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Multumesc pentru raspuns.
Problema era ca cei de la primarie spun sa aduc alta decizie de cand copilul face 2 ani. Dar cei de la HR nu imi dau ci spun ca ar fi trebuit sa ma intorc cu 1 luna mai devreme si ei sunt descoperiti 1 luna. Practic daca nu am facut cerere pentru concediu fara plata de la luna 23-24, ei nu-mi pot elibera alta decizie de la 2 ani. Luna 24 nu figurez nici in ccc (care e 1 an si 11 luni) dar nici in concediu fara plata pt ca nu am depus cerere... Nu stiu exact daca m-am exprimat destul de clar.
Puteti face acum o cerere de concediu fara plata pentru motive personale pentru luna respectiva dupa care va suspenda iar contractul individual de munca si veti beneficia de CCC pana la varsta de 3 ani.