avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu administratora blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu administratora blocului

Am o problema cu administratoarea. Luna trecuta (cand nu am fost constiente de drepturile noastre) am "intarziat" cu cheltuielile, asa am crezut noi, insa in luna aceasta, am citit si m-am informat ca am dreptul ca in 20 de zile sa platesc cheltuielile si nu in 2 zile cum doreste administratoarea S.B. . Colega mea de garsoniera a fost la dansa sa plateasca cheltuielile luna trecuta, administratoarea S.B. i-a spus in gluma ca o strange de gat (acest fapt nefiind confirmat si de colega mea) pe langa acest "strans de gat" a vorbit foarte urat cu ea, a mai pus 40 de lei la cheltuieli pentru ca s-a spart o teava si normal reparatiile costa, insa dansa nu ne-a adus la cunostinta ca nu e datoria noastra sa platim reparatiile pe bloc, aceasta atributie o detine proprietarul. Luna aceasta am fost eu sa platesc cheltuielile si i-am adus la cunostinta drepturile mele, si am intrebat-o de ce a vorbit asa cu colega mea, dansa a spus ca a fost in gluma, iar eu i-am spus ca colega mea nu a confirmat acest lucru. I-am mai spus ca avem dreptul ca sa platim cheltuielile in termen de 20 de zile (termen pe care nu l-am depasit niciodata) in momentul acela doamna S.B. mi-a dat banii inapoi, mi-a spus "iesi afara din casa si hai dupa 20 de zile sa platesti". Sunt in situatia in care nu mai stiu ce sa fac asa ca cer ajutorul Dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
roxanabratescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: roxanabratescu , utilizator 13:42, 25 Februarie 2012
Dv. trebuie sa achitati toata suma care este trecuta in lista de intretinere, chiar daca sunteti chiriase in acel apartament. Va intelegeti cu proprietarul cine suporta acele cheltuieli sau ar fi trebuit sa scrieti in contractul de inchiriere acest lucru, dar de achitat, dv. trebuie sa le achitati o data cu cota de intretinere.

Termenul de plata a intretinerii trebuie sa fie trecut pe listele de intretinere si acela este cel valabil - termenul scadent. Daca acel termen este de 2 zile de la afisare, trebuie sa va conformati. Asociatia are libertatea sa-si aleaga acest termen cu conditia inscrisa in lege sa nu depaseasca 20 zile de la afisare, deci poate fi 1 zi, 2 zile, 5 zile sau maxim 20 zile.

Cu administratora puteti avea relatii strict legate de plata intretinerii sau de semnalare a vreunei stricaciuni la proprietatea comuna din apartament.

In cazul descris de dv. nu vi s-a incalcat niciun drept.
termenul legal in care trebuie sa ma incadrez este de 20 de zile! m-a scos afara din casa cand i-am spus de drepturile mele, ea fiind obligata sa imi ia banii! era si responsabilitatea ei de a ne aduce la cunostinta treaba cu cheltuielile legate de reparatiile pe bloc, nu doar sa treaca 40 de lei pe chitanta, pentru ca asa vrea ea fara nici o justificare.
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
roxanabratescu, utilizator
roxanabratescu a scris:

termenul legal in care trebuie sa ma incadrez este de 20 de zile!

Nu ati inteles!
Termenul de plata stabilit de asociatie poate fi de mai putin de 20 de zile si se stabileste de fiecare asociatie si este de maxim 20 de zile. Adica legea nu permite asociatiilor sa stabileasca un termen scadent mai mare de 20 de zile dar permite asociatiilor sa stabileasca orice termen de plata sub acesta de 20 de zile.
Dar acum 3 luni, 5 luni cum ati platit?
De ce s-au stricat relatiile cu administratorul in ultima luna?
nu va suparati ca va spun - oricum la o luna platiti asociatia - ce e daca platiti pe 3 ale lunii sau pe 23 ale lunii ?
@vladfesan

Conform legii sunteti obligat sa achitati in termenul scadent mentionat in lista de plata (2,5,17, max 20 zile). Dar mai puteti achita si dupa acest termen max.30 zile in care nu vi se percep penalitati

Alte discuții în legătură

Calcul penalitati intretinere SicaD SicaD Buna ziua, Sunt in situatia in care am cerut asociatiei de proprietari sa-mi explice cum se calculeaza penalitatile de intarziere. Eu consider ca nu sunt in ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere - cand e legal sa fii dat in judecata? evascu evascu dupa cat timp de neplata a intretinerii ,sau , la ce suma neplatita administratia blocului are dreptul legal sa dea in judecata locatarii?exista o lege in ... (vezi toată discuția)
Restituire fond rulment doinagherasim doinagherasim Am facut cerere de restituire fond rulment,cu obligatie in scris,ca in termen de 5 zile de la data afisarii listei de plata,sa platesc contributia la ... (vezi toată discuția)