avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Refuz plata facturii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Refuz plata facturii

Buna ziua!
Detin o societate cu sediul in Romania ce se ocupa cu prelucrarea lemnului,iar un client italian,refuza sa imi plateasca marfa.
Cum as putea actiona?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: SorinAsandei , utilizator 19:56, 23 Februarie 2012
In cazul in care colaborarea s-a desfasurat in baza unui contract iar creanta este certa, lichida si exigibila, va puteti indrepta impotriva debitorului deschizand actiune in baza OUG nr.119/2007. Instanta competenta poate fi cea in raza teritoriala a careia se afla sediul societatii Dvs.
In cazul in care nu aveti contract, puteti incerca o actiune bazata pe dreptul comun, dar nu inainte de a efectua procedura concilierii directe cu debitorul Dvs.
~ Conținut șters la cerere ~
Dansul refuza sa plateasca marfa comandata de catre el si mai mult refuza orice fel de conversatie.
Problema este ca am nevoie de bani respectivi foarte repede.Care ar fi cel mai eficient si rapid mod de a scoate acei bani de la el?
Va multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma rau-platnica did_oana did_oana buna ziua, sunt agent comercial la o firma de distributie si una din firmele carei i-am dat marfa (cu factura) refuza sa imi faca plata desi a trecut ceva ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata miruna.c miruna.c vreau sa merg pe somatie de plata pentru recuperarea unor creante ideea e ca observ ca exista intarzieri si din partea societatii creditoare ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Refuz plata factura emisa andreea36 andreea36 Buna-Ziua! Va rog sa-mi spuneti care este procedura de recuperare a banilor pentru o factura emisa si acceptata.Detinem o mica firma de constructii si am ... (vezi toată discuția)