avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se calculeaza cota parte indiviza?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se calculeaza cota parte indiviza?

Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de cota parte indiviza pentru urmatoarea situatie:
In scara noastra de bloc (constructie veche) sunt 17 ap cu o suprafata de 43 mp , 8 apartamente cu suprafata de de 52 mp , 8 garsoniere cu suprafata de 23 mp si 1 ap cu o suprafata de 68 mp si cota indiviza 1,45.
La cele 17 apartamente cu suprafata de 43 mp cota parte indiviza e diferita dupa cum urmeaza:la cei din partea de nord a blocului suprafata indiviza variaza intre 1,1 si 1,2 iar la cei din partea de sud a blocului suprafata indiviza este de 0,61.
La apartamentele de 52 mp suprafata indiviza variaza intre 0,91 si 1,17 iar la garsonierele de 23 mp suprafata indiviza variaza intre 0,92 si 1,11.
Intrebarea mea ar fi cum se poate calcula corect cota parte indiviza pentru a nu mai fi diferente intre apartamentele cu aceasi suprafata?
Mentionez ca avem nevoie de aceasta lamurire deoarece dorim sa reglementam discutiile si nemultumirile aparute intre locatari la calcularea cheltuielilor si de asemenea dorim sa inaintam si dosarul pentru izolarea termica a blocului.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Ioana_Morar , utilizator 22:54, 7 Decembrie 2016
Buna seara. An si eu o intrebare referitoare la cota parte indiviza. E normal ca suma pt fondul de reparatii la un bloc construit in anul 2009 cu apartamente de 3, 2 si 1 camera sa fie 20 de lei/apartament? Nu ar trebui sa fie sume separate dupa suprafata apartamentului, cota parte indiviza? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza cornel1592 cornel1592 Care este formula matematică corectă pentru calculul cotei părţi indivize din proprietate. (vezi toată discuția)
Cheltuieli administrative geo-vem geo-vem Rog respectos un raspuns legal,locuiesc intr-un bloc cu 4 nivele care are adaugata si o masarda,dar care nu este legala ci in curs de legalitate si este ... (vezi toată discuția)
Repartitie cheltuieli pe cota parte indiviza... viorelh viorelh as vrea sa stiu un mod de calcul corect al unei cheltuieli comune pe cota parte indiviza...De ex o cota parte indiviza de 9.08...pt unul din apartamente si am ... (vezi toată discuția)