avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... astept banii de concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

astept banii de concediu

Lucrez la actuala firma de la 1 iulie 2011,pentru anul anterior am avut dreptul la 11 zile de concediu,cinci zile le-am efectuat in anul trecut in noiembrie si pentru restul de sase a ramas sa fie platite,cel putin asta ne-au spus tot timpul,nu se da concediu pentru ca nu sunt oameni,si ce sa credeti !? pentru cele 5 zile nu am primit un leu iar pentru astelalte 6 zile nici macar un ban...astept de 2 luni(au promis banii la drepturile banesti din ianuarie,apoi la cele din februarie)...cat sa mai astept,am spus ca voi merge la ITM si au zis ca inainte sa o fac sa scriu demisia,ca stiu ce ma asteapta
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:49, 23 Februarie 2012
Compensarea in bani a zilelor de CO neefectuate se face numai la incetarea contractului de munca ...in caz de neplata, puteti actiona in judecata pe angajator si/sau sesizati ITM-ul.

Daca c.i.m. nu a incetat , atunci angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul (art.146 alin.3 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat alexandruk alexandruk Daca pana in prezent am cumulate 50 de zile de concediu de odihna neefectuate, ce posibilitati am, conform noului cod al muncii sa nu pierd zilele de concediu? (vezi toată discuția)
Zile de concediu OzanaGrl OzanaGrl Buna ziua, Am si eu o intrebare daca se poate. Lucrez la firma x si am dreptul la 21 de zile de concediu anual. Pe anul curent 2012 mi-au mai ramas 5 zile ... (vezi toată discuția)
Am 10 zile de concediu pe 2011,mi se vor plati in 2012,s-au pot sa le iau si in 2012?? claudiughebauer claudiughebauer Este o data pana la care sunt obligat sa imi fac concediul ,le pierd daca nu am luat concediu???? (vezi toată discuția)