Lucrez la actuala firma de la 1 iulie 2011,pentru anul anterior am avut dreptul la 11 zile de concediu,cinci zile le-am efectuat in anul trecut in noiembrie si pentru restul de sase a ramas sa fie platite,cel putin asta ne-au spus tot timpul,nu se da concediu pentru ca nu sunt oameni,si ce sa credeti !? pentru cele 5 zile nu am primit un leu iar pentru astelalte 6 zile nici macar un ban...astept de 2 luni(au promis banii la drepturile banesti din ianuarie,apoi la cele din februarie)...cat sa mai astept,am spus ca voi merge la ITM si au zis ca inainte sa o fac sa scriu demisia,ca stiu ce ma asteapta
Compensarea in bani a zilelor de CO neefectuate se face numai la incetarea contractului de munca ...in caz de neplata, puteti actiona in judecata pe angajator si/sau sesizati ITM-ul.
Daca c.i.m. nu a incetat , atunci angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul (art.146 alin.3 C.mun.)
Zile de concediu
OzanaGrl
Buna ziua,
Am si eu o intrebare daca se poate.
Lucrez la firma x si am dreptul la 21 de zile de concediu anual. Pe anul curent 2012 mi-au mai ramas 5 zile ... (vezi toată discuția)