avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de concediu

Buna ziua,

Am si eu o intrebare daca se poate.
Lucrez la firma x si am dreptul la 21 de zile de concediu anual. Pe anul curent 2012 mi-au mai ramas 5 zile de concediu dintre care doar 2 imi sunt aprobate. Mi s-a spus ca restul de 3 zile de concediu NU pot sa mi le iau, NU mi se vor plati, si nici NU mi se vor raporta pe anul urmator.

Daca puteti sa imi spuneti va rog, din punct de vedere legal ce masuri as putea sa iau in legatura cu acest aspect.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:56, 28 Noiembrie 2012
Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul, se prevede in art.146 alin.3 C.mun.

Compensarea in bani a CO neefectuat este posibila numai la incetarea c.i.m.
Problema este ca angajatorul spune ca NU se vor raporta aceste zile de concediu ramase pe anul curent
NU este legal asa ceva, vi s-a raspuns ca angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
Se raporteaza zilele de Co neefectuate intr-un an in anul urmator ... daca o continua asa , atunci puteti sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 10 zile de concediu pe 2011,mi se vor plati in 2012,s-au pot sa le iau si in 2012?? claudiughebauer claudiughebauer Este o data pana la care sunt obligat sa imi fac concediul ,le pierd daca nu am luat concediu???? (vezi toată discuția)
Plata zile concediu odihna neefectuate andreea_florentina andreea_florentina Buna ziua , Un angajat are dreptul la 21 zile de CO pe an . Daca acesta nu le-a efectuat in acel an zilele ramase pot fi luate in urmatorul an( se iau mai ... (vezi toată discuția)
Zile concediu de odihna neefectuate lilid lilid Buna ziua, Daca unui salariat i-au ramas zile de concediu de odihna din anul 2012 si iarasi are zile de co ramase si din anul 2013, angajatorul este ... (vezi toată discuția)