Daca unui salariat i-au ramas zile de concediu de odihna din anul 2012 si iarasi are zile de co ramase si din anul 2013, angajatorul este obligat sa-i acorde totalul zilelor de co neefectuate in acest an 2014?
Codul Muncii prevede doar situatia in care intr-un an calendaristic nu se efectueaza CO. Pentru mai multi ani, ar trebui sa se reglementeze in reg.intern sau in ccm aplicabil.
Art.146 C.mun.
...
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
...
Concediu
kelyman
va rog sa ma ajutati firma mia dat obligatoriu 10 zile de concediu la tot colectivul,pe parcursul anului am mai avut nevoie de concediu si nu mia dat acum ... (vezi toată discuția)
Co neefectuat
zxz19
Buna seara
In cazul in care un angajat nu si-a efectuat tot CO aferent anului 2011, aceste zile se vor cumula cu zilele de CO neefectuate in 2012 si cele ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu
OzanaGrl
Buna ziua,
Am si eu o intrebare daca se poate.
Lucrez la firma x si am dreptul la 21 de zile de concediu anual. Pe anul curent 2012 mi-au mai ramas 5 zile ... (vezi toată discuția)