avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata zile concediu odihna neefectuate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata zile concediu odihna neefectuate

Buna ziua ,

Un angajat are dreptul la 21 zile de CO pe an . Daca acesta nu le-a efectuat in acel an zilele ramase pot fi luate in urmatorul an( se iau mai intai zilele ramase) si tot asa ? Iar la inchierea contractului daca nu s-au acordat toate zilele de CO la care avea dreptul de la angajare pana la incetarea contractului , acestea se platesc ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 13:22, 4 Iulie 2014
1. Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

2. Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
(art.146 alin.3 si 4 C.mun.)
andreea_florentina a scris:

Iar la inchierea contractului daca nu s-au acordat toate zilele de CO la care avea dreptul de la angajare pana la incetarea contractului , acestea se platesc ?


Numai cele de pe 3 ani in urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 10 zile de concediu pe 2011,mi se vor plati in 2012,s-au pot sa le iau si in 2012?? claudiughebauer claudiughebauer Este o data pana la care sunt obligat sa imi fac concediul ,le pierd daca nu am luat concediu???? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat alexandruk alexandruk Daca pana in prezent am cumulate 50 de zile de concediu de odihna neefectuate, ce posibilitati am, conform noului cod al muncii sa nu pierd zilele de concediu? (vezi toată discuția)
Zile de concediu OzanaGrl OzanaGrl Buna ziua, Am si eu o intrebare daca se poate. Lucrez la firma x si am dreptul la 21 de zile de concediu anual. Pe anul curent 2012 mi-au mai ramas 5 zile ... (vezi toată discuția)