avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... amenda/masa credala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

amenda/masa credala

Echipa de control aplica o amenda administratorului unui SRL in 2006 Octombrie .La mica intelegere intre cei doi administratori se stabileste ca amenda sa se achite de catre societate si nu personal de administratoarea -contravenient.Ulterior celalalt administrator se razgandeste si nu achita amenda , intre timp administratoarea plecand din cadrul SRL-ului .Deci amenda nu este achitata. Exista vreo posibilitate ca institutia care a aplicat amenda sa se indrepte impotriva societatii si nu impotriva administratoarei care in momentul de fata este lipsita de posibilitati financiare? Este posibil ca SRL sa intre in lichidare in cel mai scurt timp sau procedura sa fie inceputa .
Se poate inscrie aceasta creanta in masa credala daca este pornita procedura de insolventa ? si de catre cine ? institutia care a aplicat amenda sau cea care face executarea ? Administratoarea era angajata SRL la data comiterii faptei iar norma legala incalcata prevedea sanctionarea SRL sau a persoanei vinovate. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARIA PANDURU , Avocat 22:19, 12 Noiembrie 2008
Daca "echipa de control" a aplicat sanctiunea administratorului persoana fizica, executarea obligatiei de plata se face impotriva acesteia. Ministerul de Finante prin Administratia Financiara de sector s-ar putea inscrie la masa credala a societatii ,numai in cazul in care ar fi fost aplicata societatii

Av. Maria Panduru
practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere administrator laura-jurist laura-jurist buna ziua in cauzl unei societati comerciale cu procedura de faliment inchisa si radiata sin ORC, se mai poate promova actiune de antrenare a raspunderii ... (vezi toată discuția)
Executare silita avalist bilet la ordin gabrieladina gabrieladina O societate comerciala emitenta a unui bilet la ordin avalizat in nume personal de administatorul societatii, intra in insolventa. Dupa deschiderea procedurii, ... (vezi toată discuția)
Executare bilet la ordin mary_stoica mary_stoica Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: dupa intrarea societatii in insolventa, un furnizor a completat biletul la ordin lasat ca garantie, bilet avalizat ... (vezi toată discuția)