avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Raspundere administrator
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Raspundere administrator

buna ziua
in cauzl unei societati comerciale cu procedura de faliment inchisa si radiata sin ORC, se mai poate promova actiune de antrenare a raspunderii administratorului social? precizez faptul ca administratorul judiciar/lichidatorul nu a considerat ca se impune aceasta actiune, desi, dupa parerea noastra, sunt elemente care sa o justifice.

va mutlumesc.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 13:02, 15 August 2013
Pai daca la momentul respectiv lichidatorul nu a facut-o, creditorul majoritar nu a facut-o, cine sa o mai faca? Dvoastra ce calitate aveti?

2) Daca raportul intocmit de catre lichidator este favorabil debitorului sau reprezentantului debitorului, este foarte greu de dat peste cap sau mai bine spus se poate foarte usor apara cu el pe mai departe.
Prin decizia judecatorului delegat de la ONRC administratorul, practicianul in insolventa au fost descarcati de orice responsabilitati prin radierea societatii si nu mai este posibil a actiona impotriva acestora.
noi suntem creditorul majoritar
Laura a scris :

- in cauza unei societati comerciale cu procedura de faliment inchisa si radiata din ORC,

- noi suntem creditorul majoritar

Verificati in BPI sau pe portalul Tribunalului daca respectiva societate a declarat faptul ca avea datorii sau nu, daca practicianul in insolventa va comunicat faptul ca aveati dreptul de a va inscrie la masa credala, etc
alcibiade a scris:
Verificati in BPI sau pe portalul Tribunalului daca respectiva societate a declarat faptul ca avea datorii sau nu, daca practicianul in insolventa va comunicat faptul ca aveati dreptul de a va inscrie la masa credala, etc

Sunt tardive respectivele verificari. Ce sa verifice?, acolo erau termene clare, care au fost depasite! Ce treaba are inscrierea la masa credala cu cine plateste banii??? Probabil ca au fost inscrisi la masa credala si debitorul nu a avut nici un ban, mai mult ca sigur ... ce sa ia? Praful de pe toba! Cand zic debitor ma refer desigur la persoana juridica.

@laura-jurist,
Se pune o intrebare: de ce nu ati introdus cererea de antrenare la momentul respectiv?
Cat timp a trecut de atunci? Puteati sa o faceti direct sau prin lichidator.
De exemplu, fiscul se indreapta impotriva administratorului si dupa ce firma a fost radiata si lichidata, exista nenunmarate situatii de acest fel. Consider ca se poate incerca si acum.
Dar v-am spus, cea mai mare problema este ce scrie in raportul lichidatorului. Daca nu va este favorabil aveti mici sanse sa demonstrati contrariu.
Dar apropo, pe ce litera vreti sa va intemeiati cererea?

Alte discuții în legătură

Lichidatorul nu m-a informat stanceni stanceni buna ziua in urma cu 3 luni de zile am aflat despre numirea unui lichidator al uneia din societatile debitoare si luand legatura cu acesta mi s.a solicitat ... (vezi toată discuția)
Numire lichidator discover discover Exista vreun avantaj dacă îți deschizi singur procedura de insolventa , si nu astepti sa fi băgat de creditori in faliment ? Cumva , este acela ca ... (vezi toată discuția)
Raspunderea fostilor administratori ai unei sa ContSters101393 ContSters101393 Am facut parte din Consiliul de administratie al unei societati pe actiuni ( SA) in perioada 1999 -2001. Nu am fost angajat al societatii.Am detinut 16% din ... (vezi toată discuția)