Exista vreun avantaj dacă îți deschizi singur procedura de insolventa , si nu astepti sa fi băgat de creditori in faliment ?
Cumva , este acela ca îți poți alege singur lichidatorul ? Ce șanse mai sunt atunci sa răspundă admin cu averea sa , daca e cazul , sau sa fie controlată societatea " la sânge" , dacă debitorul poate si își numeste o " cunoștinta " ca si lichidator.
Legea 85/2006 prevede expres obligativitatea debitorului de a introduce cererea in termen de 15 zile de la data aparitiei starii de insolventa. Da, debitorul poate solicita in instanta numirea unui anumit practician in insolventa. Daca, pe parcursul procedurii, practicianul in insolventa constata ca sunt indeplinite in vreun fel conditiile de atragere a raspunderii, atunci va urma procedurile legale corespunzatoare. Mai mult, oricare dintre creditorii inscrisi la masa credala poate formula cerere de atragere a raspunderii, din cate stiu (ca, de regula in practica se intampla ca acest lucru sa il faca lichidatorul, este alta poveste).
Nu stiu daca poate cineva de pe acest forum sa aprecieze care sunt sansele de atragere a raspunderii, pentru ca totul depinde de cat de grava este situatia societatii.
Insolventa
noagy
Doresc sa stiu care sunt pasii care trebuie urmati pentru demararea actiunii de insolventa , ce anume trebuie intreprins si care sunt taxele ?
Cu stima ... (vezi toată discuția)