avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Raspundere administrator
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Raspundere administrator

buna ziua
in cauzl unei societati comerciale cu procedura de faliment inchisa si radiata sin ORC, se mai poate promova actiune de antrenare a raspunderii administratorului social? precizez faptul ca administratorul judiciar/lichidatorul nu a considerat ca se impune aceasta actiune, desi, dupa parerea noastra, sunt elemente care sa o justifice.

va mutlumesc.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 13:02, 15 August 2013
In calitate de creditor si asa cum spuneti - creditor majoritar, ati participat la intreaga procedura, la adunarea creditorilor, ati fost citat la termene in instanta, astfel ca ati avut ocazia sa contestati si raportul prin care lichidatirul a stabilit cauza falimentului, raportul prin care s-a solicitat instantei inchiderea procedurii, si aveati chiar posibilitatea de a formula personal cerere de antrenare a raspunderii administratorului. In situatia de fata procedura este inchisa, instanta a constata ca falimentul nu a survenit din vina administratorului astfel ca nu mai aveti posibilitatea de a va indrepta impotriva acestuia daca este SRL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidatorul nu m-a informat stanceni stanceni buna ziua in urma cu 3 luni de zile am aflat despre numirea unui lichidator al uneia din societatile debitoare si luand legatura cu acesta mi s.a solicitat ... (vezi toată discuția)
Numire lichidator discover discover Exista vreun avantaj dacă îți deschizi singur procedura de insolventa , si nu astepti sa fi băgat de creditori in faliment ? Cumva , este acela ca ... (vezi toată discuția)
Raspunderea fostilor administratori ai unei sa ContSters101393 ContSters101393 Am facut parte din Consiliul de administratie al unei societati pe actiuni ( SA) in perioada 1999 -2001. Nu am fost angajat al societatii.Am detinut 16% din ... (vezi toată discuția)