avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie concediere

Buna ziua. In cazul concedierii la un c.i.m. cu norma redusa (2 ore/zi) se mai da preaviz? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 23 Februarie 2012
1. Toate CIM (full-time sau part-time) sunt supuse acelorasi prevederi legale, fara discriminare.
2. Asadar si in cazul uni CIM cu part-time se acorda preavizul cerut de Codul muncii (art.75).
multumesc
Nu in toate cazurile de concediere se acorda preaviz ... prin urmare, daca ne spuneti temeiul de drept al concedierii va putem spune daca se acorda sau nu preaviz ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie desfiintare post part-time TEF TEF Ma poate ajuta cineva cu un model de decizie de desfiintare post incadrat cu norma redusa de 2 sau 4 ore. Care sunt motivele invocate si pasii care trebuiesc ... (vezi toată discuția)
La contract part-time iti trebuie preaviz??? violetadaniela violetadaniela Buna ziua! As dori sa stiu daca la un contract de munca cu timp partial trebuie inaintat un preaviz si apoi demisia? lucrez la o firma cu contract ... (vezi toată discuția)
Contract part time irina29 irina29 ma puteti lamuri exact ce presupune un contract part-time. daca eu nu stiu decat la sfarsitul lunii cate ore am lucrat, ce fel de contrat ar trebui sa fac? ... (vezi toată discuția)