avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj terenuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj terenuri

Terenurile obtinute pe Lg.679/2002 in timpul casatoriei pot fi partajate dupa divort?Care este procedura si de ce documente am nevoie?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 09:11, 23 Februarie 2012
Daca Ordinul Prefectului -de constituire a dreptului de proprietate- cuprinde la rubrica titular si pe sotie/sot atunci intra in categoria bunurilor comune si poate fi partajat. Daca la rubrica titular apare doar numele unuia dintre soti ... atunci terenul nu intra in categoria bunurilor comune. Procedura este cea prev. de disp. art.669- 686 ncc si 673/1-673/14 cpc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj terenuri rali2012 rali2012 buna ziua terenurile dobandite in timpul casniciei pe lg.679/2002 fac obiectul partajului multumesc! (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort Luciaturcescu Luciaturcescu am divortat de un an ,iar acum fosta sotie a deschis proces de partaj ...apartamentul primit mostenire de la parintii mei intra in acest partaj ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Partaj divort rusumaria1 rusumaria1 in cazul unui divort , banii din contul unuia din soti fara ca celelalt sa fie titular sau imputernicit vor intra la partaj? Pot fi blocate conturile din ... (vezi toată discuția)