avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata sau jumatate de norma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata sau jumatate de norma

Datorita crizei si nefacand fata datoriilor, ca sa nu dea afara din personal, patronul ne-a "propus " sa alegem intre concediu fara plata pe o perioada de 11 zile sau sa lucram cu jumatate de norma timp de 2 luni. Ce ar fi mai avantajos pentru angajati?
Mai specific ca lucrez la aceaste societate din 2009 fara intrerupere si as fi dorit sa raman insarcinata. Ma afecteaza aceasta decizie? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:59, 23 Februarie 2012
in cazul dvs jumatate de norma timp de 2 luni ca sa fiti sigura ca nu aveti probleme la calcularea perioadei de munca , ca sunt dusi cu capul

in rest cred ca este mai avantajos concediul fara plata
Care sunt avantajele unui CFP? ... din cate stiu :
- CFP nu constituie vechime in munca
- CFP nu constituie stagiu de cotizare la pensie, la somaj , la sanatate
- CFP poate afecta acordarea indemnizatiei pentru CCC etc. .. mai multe dezavantaje decat avantaje

Reducerea timpului de munca :
- afecteaza drepturile salariale
- afecteaza stagiul de cotizare la somaj ... 2 luni lucrate cu 4 ore/zi = o lna lucrata cu 8 ore/zi
- nu afecteaza stagiul de cotizare la pensie si la sanatate ..

Acesta ultima varianta este mai avantajoasa pentru dvs ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata Diana19 Diana19 Buna ziua, V-as ruga tare mult sa ma ajutati cu o informatie in urmatoare problema:angajatorul actual urmeaza sa ne dea in concediu fara plata cate 2 zile ... (vezi toată discuția)
Somaj si pensie- intrebare Pop Cristina Pop Cristina As vrea sa aflu va rog daca cumva suspendarile contractului de munca , concediile de studii si contractul de munca facut doar pe 2 ore de munca afecteaza la ... (vezi toată discuția)
Angajare cu fractiune de norma marimalutan marimalutan Buna! As dori sa stiu care ar fi dezavantajele pentru mine daca m-as angaja cu fractiune de norma de 2 ore pe zi cu un salariu de 1000 pe luna? Ma afecteaza ... (vezi toată discuția)