avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua,

V-as ruga tare mult sa ma ajutati cu o informatie in urmatoare problema:angajatorul actual urmeaza sa ne dea in concediu fara plata cate 2 zile pe luna.Cu ce ne afecteaza vechimea in munca sau alte facilitati ce pot genera din cauza acestei decizii?
Cel mai recent răspuns: Diana19 , utilizator 18:19, 25 Octombrie 2011
CFP nu constituie stagiu de cotizare nici pentru pensie , nici pentru somaj ... in unele situatii , pot cauza dezavantaje salariatiilor, si anume : pentru o zi sau doua de CFP nu se poate beneficia de somaj sau nu indeplineste conditia stagiului complet de cotizare la pensie ..

Un numar mai mare de zile de CFP afecteaza zilele de CO.
La fel este posibil sa nu beneficiez de o indemnizatie pentru cresterea copilului in cazul in care se iveste aceasta problema?Va multumesc!
Diana19 a scris:

La fel este posibil sa nu beneficiez de o indemnizatie pentru cresterea copilului in cazul in care se iveste aceasta problema?Va multumesc!

In acest caz, este exclus acest lucru intrucat OUG nr.111/2010 prevede:
Art. 4. — (1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

Va multumesc pentru raspunsurile date si pentru faptul ca ne ajutati pe toti cei care apelam la dvs!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile fara plata afecteaza indemnizatia de cresterea copilului ITSY ITSY Buna ziua, am si eu o problema: lucrez intr-o firma de 1an si jumatate .sunt insarcinata in 23 de saptamani si in luna mai 2012 am avut 13 zile de cfp si pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil delia3 delia3 Buna ziua, as dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului, daca am avut un contract de munca pe perioada determinata si beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca stoicamaria stoicamaria Daca mi-am dat demisia de la fostul loc demunca pe 20,iar pe 21 m-am angajat la actualul loc de munca,beneficiez de continuiitate sau am intrerupere de o ... (vezi toată discuția)