avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua, as dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului, daca am avut un contract de munca pe perioada determinata si beneficiez de somaj dar am avut o intrerupere de 5 zile intre contractul de munca si somaj.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:43, 5 Decembrie 2012
1. Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

2. Art.2 (5) din OUG nr.111/2010 : Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
a) au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii, sau au realizat perioade de stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, în condiţiile prevăzute de actele normative cu caracter special care reglementează concedierile colective;
...

3. Art.4 din OUG nr.111/2010:
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună întreagă.
(2) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).
(3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un
număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
...

4. avand in vedere cele enuntte mai sus , perioada de 5 zile de intrerupere nu va afecteaza acordarea indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil AdinaTurcu AdinaTurcu Buna ziua! Ma numesc Adina si am o intrebare.In 2 mai 2011 am ramas fara serviciu datorita disponibilizarii dupa 4 ani de lucru . In data de 17 iunie 2011 ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? bratumarilena bratumarilena Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la imdemnizatia pentru cresterea copilului. Anul trecut am lucrat timp de 6 luni, iar din data de 5 ianuarie 2012 de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie si concediu pentru cresterea copilului? dana_andreea2 dana_andreea2 am terminat facultatea in iulie 2010 si de la 1 octombrie 2010 am intrat in somaj,de la 18 octombrie 2010 mi-am gasit un loc de munca,dar pe perioada ... (vezi toată discuția)