avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... zile fara plata afecteaza indemnizatia de cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

zile fara plata afecteaza indemnizatia de cresterea copilului

Buna ziua, am si eu o problema: lucrez intr-o firma de 1an si jumatate .sunt insarcinata in 23 de saptamani si in luna mai 2012 am avut 13 zile de cfp si pe luna iunie 3 zile de cfp si de pe 6 iunie am intrat in concediu de risc maternal. acum va rog din suflet sa imi dati si mie un raspuns sigur la intrebarea: ma afecteaza acele zile fara plata la primirea indemnizatiei de cresterea copilului.astept urgent un raspuns clar. va multumesc anticipat.andreea
Cel mai recent răspuns: ITSY , utilizator 14:00, 18 Iunie 2012
Duratele respective nu va afecteaza acordarea CCC ... intrucat:
Art. 4 din OUG nr.111/2010 >
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună întreagă.
(2) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).
(3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un
număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
va multumesc din suflet pentru raspunsul dumneavoastra m-am linistit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina cu risc prea devreme Dragos Stefan Dragos Stefan Salariata gravida a anuntat angajatorul asupra starii sale fiziologice de graviditate. Problema este ca este insarcinata in doar 1 luna si jumatate. Calculand ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Diana19 Diana19 Buna ziua, V-as ruga tare mult sa ma ajutati cu o informatie in urmatoare problema:angajatorul actual urmeaza sa ne dea in concediu fara plata cate 2 zile ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil elamarius elamarius buna seara,lucrez la o fabrica din 22.11.2013 si ianuarie 2015 am aflat ca sunt insarcinata, problema este ca in decembrie2014 am avut 5 zile de concediu fara ... (vezi toată discuția)