avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sarcina cu risc prea devreme
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sarcina cu risc prea devreme

Salariata gravida a anuntat angajatorul asupra starii sale fiziologice de graviditate. Problema este ca este insarcinata in doar 1 luna si jumatate.
Calculand perioada de risc maternal si cea de sarcina maxima pe care si-o poate lua inainte de nastere rezulta o luna neacoperita in care salariata ar trebui sa-si ia CFP.
Intrebarea este, daca isi ia fractionat acest CFP o parte inainte sa-si ia concediu de RM, o parte intre RM si sarcina si lauzie, va mai primi indemnizatie de CCC?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 13:24, 27 Noiembrie 2013
Se poate lua fractionat acel CFP, cu respectarea prevederilor de mai jos:

OUG nr. 111/2010:
ART. 4
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună întreagă.
(2) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).
(3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
(4) În situaţia în care naşterea copilului se produce înainte de termen, perioada prevăzută la art. 2 alin. (1) se diminuează cu perioada cuprinsă între data naşterii copilului şi data prezumată a naşterii, certificată de medicul de specialitate.

Salariata va avea totusi indemnizatie de maternitate mai mica datorita CFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre somaj Liviav_87 Liviav_87 Buna ziua.Am o problema...Am lucrat 2 ani jumate...din cauza disponibilizarilor a trebuit sa imi dau demisia(la cererea sefilor)..Nu am lucrat doua luni...si ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu ingrijire copil pt 2 ani? Cris7a Cris7a Va rog sa-mi spuneti daca pot benefica de concdi ingrijire copil pana la 2 ani daca in ultimele 12 luni , am o luna de concediu fara plata ? din cate am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si fara plata crs297 crs297 Buna ziua, Urmeaza sa nasc in la mijlocul lunii august 2016. In anul 2015 septembrie am avut toata luna in fara plata, octombrie in jur de 8-9 zile de fara ... (vezi toată discuția)