Salariata gravida a anuntat angajatorul asupra starii sale fiziologice de graviditate. Problema este ca este insarcinata in doar 1 luna si jumatate.
Calculand perioada de risc maternal si cea de sarcina maxima pe care si-o poate lua inainte de nastere rezulta o luna neacoperita in care salariata ar trebui sa-si ia CFP.
Intrebarea este, daca isi ia fractionat acest CFP o parte inainte sa-si ia concediu de RM, o parte intre RM si sarcina si lauzie, va mai primi indemnizatie de CCC?
Se poate lua fractionat acel CFP, cu respectarea prevederilor de mai jos:
OUG nr. 111/2010: ART. 4
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună întreagă.
(2) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).
(3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
(4) În situaţia în care naşterea copilului se produce înainte de termen, perioada prevăzută la art. 2 alin. (1) se diminuează cu perioada cuprinsă între data naşterii copilului şi data prezumată a naşterii, certificată de medicul de specialitate.
Salariata va avea totusi indemnizatie de maternitate mai mica datorita CFP.
Despre somaj
Liviav_87
Buna ziua.Am o problema...Am lucrat 2 ani jumate...din cauza disponibilizarilor a trebuit sa imi dau demisia(la cererea sefilor)..Nu am lucrat doua luni...si ... (vezi toată discuția)