avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Numerotarea contractelor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Numerotarea contractelor

Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva?

Legislatia romana impune unei societati de a identifica unic, prin numere contractele de prestari servicii, furnizare, etc. pe care le semneaza??

Multumesc !!
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 15:39, 28 Februarie 2012
Potrivit Statutului profesiei de consilier juridic, consilierii sunt obligati sa tina urmatoarele registre:

Art. 47. - Evidentele activitãtii consilierului juridic
(1) Evidetþele activittþii consilierului juridic, actele si documentele sunt tinute de acesta, potrivit reglementãrilor privind activitatea persoanei juridice, entitãtii în favoarea cãreia îsi exercitã profesia.
(2) Consilierul juridic tine evidenta în cazurile litigioase sau nelitigioase în care a fost sesizat.
(3) Indiferent de reglementãrile persoanei juridice sau entitãtii în favoarea cãreia îsi exercitã profesia, consilierul juridic va tine evidenta urmãtoarelor activitãti:
- intrãrile si iesirile de corespondentã juridicã numerotate si datate;
- registrul de evidentã privind orice situatie litigioasã cu care a fost sesizat;
- registrul de evidentã privind avizele scrise - datate si numerotate;
- registrul de înregistrare a actelor juridice atestate de consilierul juridic cu privire la identitatea pãrtilor, a continutului si a datei actelor.
Modelele acestor registre se adoptã de Comisia metodologicã a U.C.C.J.R. si se comunicã tuturor colegiilor.
(4) La încetarea raporturilor juridice care stau la baza exercitãrii profesiei fatã de o persoanã juridicã publicã sau privatã, entitate interesatã, românã ori strãinã, consilierul juridic va preda, pe bazã de proces-verbal, în vederea arhivãrii, toate documentele aferente activitãtii depuse.
(5) Predarea pe bazã de proces-verbal, numerotat si datat, a documentelor mentionate mai sus îl descarcã în totalitate, de orice rãspundere, pe consilierul juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: - un consilier juridic ... Dan Popescu73 Dan Popescu73 Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: - Un consilier juridic dintr un compartiment al unei primarii, angajat ca si functionar public, neafiliat la ... (vezi toată discuția)
Consilierul juridic isi poate face reclama? DanyD DanyD Exista aceasta posibilitate legala ca un cj sa isi faca reclama, in vederea incheierii unor contracte cu diverse SC? Adica: un cj are un domiciliu ( un imobil ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate sa ateste acte pentru orc? just.rain just.rain Poate un consilier juridic angajat cu cim la o firma sa faca atestarea necesara anumitor acte pentru Registrul Comertului sau trebuie neaparat atestare ... (vezi toată discuția)