avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilierul juridic isi poate face reclama?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilierul juridic isi poate face reclama?

Exista aceasta posibilitate legala ca un cj sa isi faca reclama, in vederea incheierii unor contracte cu diverse SC?
Adica: un cj are un domiciliu ( un imobil central, casa tip vila..sa spunem), adresa la care isi pune un afis pe usa principala prin care anunta ca exista, ca ofera consultanta juridica, reprezentare SC..si tot ce are voie sa faca conform legii si statutului cj.
Nu am studiat f atent legea si statutul cj de aia am postat aceasta intrebare.
Daca nu, ce il impiedica (legal vorbind!).

Multam.:coffee:
Cel mai recent răspuns: integra solutions , Consilier juridic 08:51, 6 Februarie 2010
M-am uitat rapid prin lege si statut si nu am gasit ca ar fi interzis sa-ti faci reclama, numai ca poti oferi consultanta juridica numai in baza unui contract de munca nu contract de prestari de servicii juridice pentru ca astfel de contracte sunt incheiate numai de avocati. Vezi legea 514/2003 si Legea 51/1995
Bafta!
Va citez din Statutul profesiei de consilier juridic: Art.47 - "Este interzis consilierilor juridici sa foloseasca mijloace de reclama sau de publicitate, altele decât cele prevazute în regulamentele corpului profesional".
Studiati legile profesiei. Discutati cu reprezentantii colegiului unde sunteti inscris.
Pentru dl Adutescu:
Din ce statut ai luat articolul ala?
Uite ce scrie la art. 47 din Statutul profesiei de consilier juridic din 06/03/2004
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 684 din 29/07/2004
Intrare in vigoare: 29/07/2004
Art. 47. - Evidenţele activităţii consilierului juridic
(1) Evidenţele activităţii consilierului juridic, actele şi documentele sunt ţinute de acesta, potrivit reglementărilor privind activitatea persoanei juridice, entităţii în favoarea căreia îşi exercită profesia.
(2) Consilierul juridic ţine evidenţa în cazurile litigioase sau nelitigioase în care a fost sesizat.
(3) Indiferent de reglementările persoanei juridice sau entităţii în favoarea căreia îşi exercită profesia, consilierul juridic va ţine evidenţa următoarelor activităţi:
- intrările şi ieşirile de corespondenţă juridică numerotate şi datate;
- registrul de evidenţă privind orice situaţie litigioasă cu care a fost sesizat;
- registrul de evidenţă privind avizele scrise - datate şi numerotate;
- registrul de înregistrare a actelor juridice atestate de consilierul juridic cu privire la identitatea părţilor, a conţinutului şi a datei actelor.
Modelele acestor registre se adoptă de Comisia metodologică a U.C.C.J.R. şi se comunică tuturor colegiilor.
(4) La încetarea raporturilor juridice care stau la baza exercitării profesiei faţă de o persoană juridică publică sau privată, entitate interesată, română ori străină, consilierul juridic va preda, pe bază de proces-verbal, în vederea arhivării, toate documentele aferente activităţii depuse.
(5) Predarea pe bază de proces-verbal, numerotat şi datat, a documentelor menţionate mai sus îl descarcă în totalitate, de orice răspundere, pe consilierul juridic.
Cel publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.867 din 05.12.2003.
Hmm, nu m-am lamurit: se poate sau nu?

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: - un consilier juridic ... Dan Popescu73 Dan Popescu73 Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: - Un consilier juridic dintr un compartiment al unei primarii, angajat ca si functionar public, neafiliat la ... (vezi toată discuția)
Numerotarea contractelor tandreeaf tandreeaf Buna ziua, Ma poate ajuta cineva? Legislatia romana impune unei societati de a identifica unic, prin numere contractele de prestari servicii, furnizare, ... (vezi toată discuția)
Documentele consilierului juridic Brokeru22 Brokeru22 ce documente(registre, condici, etc.) trebuie sa aibe un consilier juridic in cadrul unei institutii publice? daca nu are niciun document si nicio evidenta ... (vezi toată discuția)