Art. 269. [răspunderea angajatorului; acţiunea în regres]
(1) Angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe salariat în situaţia în care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul.
daca am suferit un proces in legatura cu munca,fiind un litigiu de munca,am cistigat procesul cu angajatorul...acum pot sa cer daune morale ca mi a modificat niste acte tocmai sa ma incrimineze?nu vreau sa fie fal,uz de fals..si vreau sa fie un litigiu de munca cf art 269 angajatoul are obligatia sa despagubeasca pe salariat daca paguba are legatura cu serviciul...la mine cred ca are..am fost dat in judecata cf cim..am cistigat...acum vreau sa cer eu daune morale ca din cauza procesului legat de munca mea am pierdut timp,bani,stres,folosindu se de acte false tocmai sa ma incrimineze...deci pot daunele astea materiale sa fie un litigiu de munca?momentan nu mai sunt salariat la acea firma!..
as avea cistig de cauza sa il dau eu acu in judecata?? ,repet vreau sa fie litigiu de munca cf art 269 deoarce avem domiciliile in orase diferite si vreau sa fie in oras la mine procesu stiind ca intr un litigiu de munca procesul se desf la domiciliul paratului,avand in vederea ca am cistigat procesul intentat de patron,din care scot in evidenta falsul unor documente intentionat facuta pt incriminare ,stresulul provocat timp de citeva luni cu procesu asta care a avut la baza motive neintemeiate,timpul pierdut..spune ti mi pararea d-voastra sincerra!Mii de multumiri!
Puteti da in judecata, dar asa cum ati spus , procesul se va derula la domiciliul paritului. In cazul de fata veti fi reclamant.
Alte discuții în legătură
Unde se desfasoara?
camelia21
in caz ca vreau sa dau in judecata pe fostu meu angajator,eu locuind intr un oras si el in altu unde se va desfasura procesu,adica la domiciliul paratului sau ... (vezi toată discuția)
Unde depun actiunea ?
chitoiu
Servus tuturor. Carei instante ma adresez pentru a chema in judecata firma la care am lucrat , la cea unde domiciliez eu ,sau la cea de resedinta al paratei , ... (vezi toată discuția)