avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... delegarea si sporurile aferente
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

delegarea si sporurile aferente

Buna ziua! Am urmatoarea speta: o persoana este delegata la un alt loc de munca in care toti angajatii beneficiaza de spor pentru conditiile respective de munca. Persoana isi patreaza, functia, drepturile salariale pe care le avea inainte de delegare, dar primeste sporul care se acorda pentru noile conditii de munca? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: codreanu_auras , utilizator 09:13, 29 Februarie 2012
delgarea trebuie facuta cu acordul angajatului. prin urmare acolo poate negocia si acest spor
Nu veti beneficia de acel spor ...Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Cred ca confundati detasarea cu delegarea ...care sunt doua institutii diferite .
Multumesc frumos. Nu confund. Ideea era ca unele persoane au beneficiat de sporul pentru conditii de munca, iar altele nu. Repet, delegate fiind.
Pe perioada delegarii , salariatul isi mentine drepturle salariale ... daca acesta a beneficiat de acel spor pana la data delegarii, atunci consider ca acesta trebuia acordat si pentru aceasta perioada .
Speta este asa: salariatul este delegat de catre angajator la un alt punct de lucru sa spun asa. Acolo, i se schimba conditiile de munca, toti angajatii de acolo beneficiind de spor pentru conditii deosebite de munca, conform legii. Este acelasi angajator, alt punct de lucru, alte conditii de munca, respectiv mai grele. Inaintea delegarii nu beneficia de spor pentru ca erau conditii de munca normale.

Alte discuții în legătură

Modificarea contractului de munca prin delegare aidu aidu Urmeaza sa solicit instantei pronuntarea unei hotarari partiale, cu privire la capul de cerere de anulare a deciziei de incheiere anticipate a delegarii, ... (vezi toată discuția)
Retinerea nejustificata din salar a sporului de caldura enmaso enmaso Buna.Sunt angajat al unui concern cu ramuri de activitate si in Romania, Timisoara. La angajare am fost pus pe o functie dar dupa un timp am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Detasare interval interval Eu am zis ca e vorba de o detasare, dar nu este. Este vorba despre schimbarea locului de munca in cadrul aceluiasi angajator. Intrebarile mele sunt 1. Ce ... (vezi toată discuția)