avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de poluare platita in 2010, cum fac?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de poluare platita in 2010, cum fac?

Am cumparat in 2010 un autoturism din Romania, neinmatriculat pana atunci si am platit taxa de poluare. Acum, in februarie 2012, doresc sa cer restituirea taxei, prin instanta. Intrebarile mele sunt:
1) cum sa cer, legal, restituirea taxei? Am inteles ca OUG 50/2008 e abrogata.
2) nu am facut procedura prealabila, aceea de contestare a Deciziei in termen de 30 de zile, si am inteles ca exista un Recurs in interesul legii in acest sens, dar care se refera numai la autoturismele aduse din strainatate.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Kent8d , utilizator 00:36, 25 Februarie 2012
Daca autoturismul cumparat de dvs provenea dintr-un stat membru UE, taxa achitata de dvs este supusa resitituirii. Nu are importanta faptul ca s-a abrogat OG 50, cata vreme dvs ati achitat taxa in temeiul acestui act normativ, principiul de drept fiind acela al aplicarii legii de la momentul nasterii raportului juridic. Asadar, aparitia noii legi, nu se aplica in cazul dvs.
Ce trebuie sa faceti: - formulati o cerere de restituire a taxei catre Finante (intr-adevar RIL spune ca nu e obligatorie aceasta procedura, insa la Oradea - de unde sunt eu, judecatorii cer in continuare dovada efectuarii acestui demers).
Dupa formularea acestei cereri, puteti introduce actiunea la Tribunal. Cereri restuirea taxei, dobanda fiscala si cheltuielile de judecata (taxa de timbru de 43 lei, trimbru 0,3 bani si onorariul avocatului daca va angajati un avocat).
Chiar daca am cumparat masina din Romania ? Am sanse sa imi recuperez banii ?
underworld a scris:

Chiar daca am cumparat masina din Romania ? Am sanse sa imi recuperez banii ?

Masina a fost adusa din strainatate, iar dumneavoastra ati cumparat-o neinmatriculata si ati platit taxa de poluare pentru ea, corect?
Daca raspunsul este "da", atunci clar aveti sanse sa va recuperati taxa in instanta, asa ca dati-i bataie!!

O seara frumoasa!

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
Kent8d, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din 14 nov. 2011 iccj a admis un ril prin care masinile second-hand se pot inmatricula fara plata taxei de poluare Roland Mindrila Roland Mindrila La initiativa judecatorilor de la Curtea de Apel Iasi, taxa de poluare nu mai trebuie platita in toata tara  Cei care refuza sa o achite vor avea ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto VS_ABUTOAIEI VS_ABUTOAIEI Am achizitionat autoturism Mercedes Vito in anul 2009, mai exact in ianuarie. Masina era noua din anul 2008. Sistemul de achizitionare leasing. Firma de ... (vezi toată discuția)
Taxa inmatriculare auto lucianlucian lucianlucian Buna ziua Am o masina cu numere de inmatriculare de Spania. Am facut RAR-ul si am platit toate actele inafara de taxa de prima inmatriculare. Luni va ... (vezi toată discuția)