avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CLAUZA DE NECONCURENTA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CLAUZA DE NECONCURENTA

Buna ziua.
Vreau sa intreb daca este posibila inserarea unei clauze de neconcurenta intr-un acord de confidenatialitate si in ce conditii. Este valabila o clauza de neconcurenta fara plata indemnizatiei de neconcurenta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:39, 2 Aprilie 2013
Nu este valabila o astfel de clauza ... Pentru a fi valabila o clauza de neconcurenta ar trebui sa fie precizate concret şi - aşa cum rezultă din text art.21 C.mun - cumulativ următoarele:
- activităţile interzise salariatului ;
- perioada pentru care îşi produce efectele clauză de neconcurenţă după încetarea contractului individual de muncă.
- terţii în favoarea cărora se interzice prestarea activităţii.
- aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiţie cu angajatorul.
- indemnizatia de neconcurenta.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de confidentialitate si clauza de neconcurenta Ana252 Ana252 Buna ziua! Lucrez pentru un ONG (care se ocupa de terapie ocupationala) si pe langa contractul de munca am semnat un contract de confidentialitate. In acest ... (vezi toată discuția)
Clauze contract munca toy_story toy_story Buna seara, In cazul in care in cadrul unui CIM sunt inserate clauzele de confidentialitate si nonconcurenta, acesteau au efect juridic daca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta. murphy_04_09 murphy_04_09 O clauza de neconcurenta cand devine nula? Citind CM am gasit asa ceva, angajatorul nu mai zis nimic de asa ceva. Citind pe net despre aceasta clauza am ... (vezi toată discuția)