avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sediu secundar ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sediu secundar ONG

Va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuie urmati pentru a deschide un sediu secundar la un ONG.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 05:47, 25 Februarie 2012
Sediul asociatiei e unul singur si anume cel care apare inscris in actul constitutiv, acolo unde vine toata corespondenta cu institutii si persoane fizice sau juridice interesate. Daca doriti sa derulati activitati in alte zone din aceeasi localitate sau in alte localitati, nu e nevoie de sediu secundar. Puteti inchiria un spatiu pe o anumita perioada de timp cat tine un proiect sau o anumita activitate si atat.
Sunt ong-uri mai mari, cu o anumita dezvoltare in tara unde au activitati si o anumita reprezentare, care sunt constituite din filiale cu personalitate juridica, ceea ce nu cred ca e cazul dumneavoastra.
Prin ACTUL CONSTITUTIV si statutul ONG-ului daca in organigrama se gasesc filiale, sucursale, sectoriale, etc., acestea pot sa-ti declare deschise sediile secundare pentru o buna desfasurare a muncii in teritotiul de competenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru asociatie irinamaria32 irinamaria32 Buna ziua! Am o asociatie infiintata in 2011 si pentru a aplica pentru un proiect imi cer infiintarea unui punct de lucru in zona unde se desfasoara ... (vezi toată discuția)
Filiala suciu_diana suciu_diana Buna ziua, Potrivit OG 26/2000 o fundație nu poate înființa decât filiale. Intrebare-poate totuși să aibă, pe lângă sediul social, o alta locație ... (vezi toată discuția)
Sucursala ong? Refined Refined Buna Ziua tuturor, Problema mea este urmatoarea: Am infiintat un ONG, un centru de ingrijire persoane varstnice, ce are sediul (social) in sectorul 4. ... (vezi toată discuția)