1. toti membrii cu drepturi depline ai ong-ului dar si simpatizantii care participa ocazional la organizarea si ajuta la desfasurarea activitatilor trebuie sa semneze contractul de voluntariat. Cititi si
www.avocatnet.ro/content/art...
2.legat de semnarea de contracte de munca cu orice membru dar si cu persoane din afara ong-ului dar care pe probleme punctuale pot ajuta si imbunatati activitatile in ong. Legea nu interzice dar trebuie sa va ganditi ce presupune aceste contracte pentru ong, adica ce costuri implica, daca aveti posibilitatea sa acopriti la termen aceste costuri. Nu cred ca e bine ca un ong, care aduna cu greu fonduri, sa ii dea pentru ca cineva sa-si asigure un venit. De ce numai presedintele si nu si ceilalti? De obicei, se accepta sa fie semnate contracte de munca pe anumite proiecte de la anumiti finantatori, si numai daca in ong nu se gaseste cineva cu pregatirea si experienta necesare ducerii la indeplinire a anumitor activitati si care sa faca treaba fara recompensa materiala.
3. nu se inregistreaza sedii secundare pentru activitati ocazionale. Daca incepeti sa defasurati astfel de activitati in mod curent, inchiriati acolo un sediu, incepeti sa recrutati persoane de pe plan local si veti atrage si fonduri de la diferiti finantatori cu care sa desfasutati activitati pentru beneficiari locali, va fi necesar sa infiintati acolo in localitate o sucursala sau chiar filiala cu identitate fiscala proprie. Asta in alt judet. Procedura se inregistreaza la judecatorie si finate. Deci la acest punct trebuie detalii.