avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Abuz, participare la o licitatie publica
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Abuz, participare la o licitatie publica

Buna ziua ,

Am dorit sa asist la o licitatie publica organizata de Directia Generala a Finantelor Publice, licitiatie publica organizata in conformitate cu OG 14/2007 si a normelor de aplicare aprobate prin HG nr 731/2007.
Functionarii din comisia de licitatie nu mi-au permis accesul in sala , pe motiv ca nu fac parte dintre participanti si nu am depus cererea de inscriere si garantia.
Mentionez ca nu doream sa particip la licitatie ci doar sa asist sa fiu convins ca procesul este unul transparent.
La intrebarea mea referitoare la legea care imi interzice accessul comisia nu a avut un raspuns.

Este legala aceasta decizie a comisiei ?

Ce se poate face in cazul acestui abuz si care este textul din lege prin care se poate motiva. ?

Multumesc ancipat,
Mihai Popescu
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
popescu123456, utilizator
Cel mai recent răspuns: bfcoby , utilizator 10:00, 28 Februarie 2012
daca nu judstificati un interes in cauza...nimic, nici macar teoretic...daca da, puteti face plangere la organizitori...si apoui, in instanta...
Singurul lucru concret pe care il cunosc este ca in anutul din SEAP exista o optiunea de a bifa daca pot asista persoane la deschidere.
Pe de o parte in HG 925, se precizeaza ca orice ofertant are dreptul de a participa la deschidere.
Pe de alta parte, nicaieri nu se precizeaza daca AC are dreptul sau nu de a interzice accesul si a altor persoane, avand in vedere ca acestea nu pot justifica interes propriu legitim in procedura, cum a spus si colega av.antoanela.

Personal, cred ca AC poate justifica aceasta interdictie, atat prin lipsa unei prevederi legale obligatorii din legislatia achizitiilor publice, cat si din motive organizatorice (ar putea sa se prezinte la usa circa 300 de persoane, cu aceeasi solicitare) si de regulament intern (securitatea sau buna functionare a institutiei).

Nu stiu daca exista si alte prevederi legale, existente in legislatia juridica, referitoare la acest aspect, dar ma indoiesc.
conform HG nr.925 la deschiderea ofertelor pot participa numai reprezentantii imputerniciti ai operatorilor economici care au depus oferta, comisia de evaluare si observatorii UCVAP.
intrucat, nu sunteti imputernicit de niciun operator economic inscris la procedura nu puteti participa.
Eu nu inteleg ce treaba are OG 14/2007, pentru reglementarea modului si conditiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, in proprietatea privata a Statului si a normelor de aplicare a acestora aprobate prin HG nr 731/2007, cu o licitatie publica ce ar trebui organizata in conformitate cu OUG 34/2006. Poate Directia Generala a Finantelor Publice organiza altceva si domnul avea dreptul de a participa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum e cu 85%? Jurist TM Jurist TM Potrivit prevederilor OUG 925/2006 actualizata, o oferta prezinta un pret aparent neobisnuit de scazut raportat la ce urmeaza a se executa, furniza sau presta, ... (vezi toată discuția)
Descalificare ofertant ContSters179234 ContSters179234 Este corect, din punct de vedere legislativ, sa se impuna urmatoarele: \"Daca lipsesc mai mult de trei documente solicitate in Cap V criterii de calificare ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal deschidere oferte licitatie fara intocmirea anexei cu documentele de calificare Jurist TM Jurist TM Buna ziua, tuturor! Azi am primit procesul verbal de la sedinta de deschidere a ofertelor la o licitatie publica- cerere de oferta. La procedura au ... (vezi toată discuția)