avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O situatie de furt de curent electric
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O situatie de furt de curent electric

Intreb pentru o cunostinta de a mea.

Cunostinta mea (este majora) se afla in urmatoarea situatie: tatal ei a refuzat sa plateasca curentul, cei de la electrica au venit si i-au debransat, tatal ei s-a conectat ilegal la curent electric (decuplarea a avut loc din tabloul electric iar interventia tatalui ei a avut loc tot acolo, nici un fel de interventie de catre angajatii de la electrica sau cum se mai cheama acum nu a avut loc asupra contorului electric), mai mult tatal ei a decuplat si contorul electric. Facturile nu au venit nici pe numele ei cat nici pe numele tatalui ei ci pe numele mamei ei care e decedata de cativa ani, apartamentul in care domiciliaza amandoi figureaza inca pe numele mamei nefacandu-se nici un fel de acte cu privire la mostenire (apartamentul e dobandit in timpul casatorie mamei si tatalui lor, dar exista documente care pot proba ca o parte din bani provin din vanzarea unui teren dobandit de mama inaintea casatoriei, cunostinta mea considera ca i se cuvine mai mult de 25% din apartament de asta s-a opus verbal oricarui act legat de mostenire).

Ce i-ati recomanda cunostintei mele sa faca din punct de vedere legal? Tin sa precizez ca s-a opus verbal deciziei tatalui ei de a se bransa ilegal insa nu l-a putut opri(exista un martor ruda doar cu cunostinta mea care poate atesta acest aspect) (tatal ei sustine ca ea trebuie sa faca tot ce zice el, ceea ce mie mi se pare o aberantie avand in vedere ca ea e majora). Mai bine zis cunostinta mea se teme ca risca sa intre la complicitate la fur sau furt calificat daca nu face absolut nimic in cazul de fata.

L.E.: Cunostinta mea nu are servici si nu beneficiaza de ajutor de somaj asa ca nu isi permite sa achite facturile de la curent electric.
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
NewAgeOfDarkness, utilizator
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 21:34, 23 Februarie 2012
Nu este complice ,pentru ca nu a ajutat faptuitorul,dar ar putea fi tainuitor,ceea ce de asemenea se pedepseste penal.
In cazul in care cunostinta mea il va denunta mai exista vreo sansa sa fie considerata tainuitor?

In cazul in care il denunta unde ar trebui depus denuntul (adica trebuie depus la politie sau in alta parte)?
In cazul denuntului,nu va mai fi tainuitor.Denuntul se depune la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul s-a racordat clandestin și consumă curent electric pe care îl plătesc eu. cum pot să recuperez sumele respective? GLODEANU GLODEANU Am o casa la tara, in care nu locuiesc(nu consum curent electric). Vecinul meu se racordeaza clandestin si consuma curent electric de la mine. Dovada: ... (vezi toată discuția)
Furt de curent in care electrica nu se implica sabin cj sabin cj Furt de energie electrica Am domiciliul într-o locuinţă foarte veche de două camere într-o curte cu mai multe familii. De mai multi ani sunt într-un ... (vezi toată discuția)
Preluare de contract de curent (contor care nu are sigiliu si este neconform) AlinaDana28 AlinaDana28 Buna ziua! Am cumparat un apartament cu 2 camere, intr-un bloc de 30 de apartamente, bloc care a functionat in trecut ca hotel. Avem mare problema cu ... (vezi toată discuția)