avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... O amenda de circulatie se prescrie?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

O amenda de circulatie se prescrie?

o amenda de circulatie se prescrie?
Cel mai recent răspuns: Carmen G , utilizator 22:40, 20 Decembrie 2013
procesul verbal a fost incheiat,dar au trecut 11 ani.9,ani,7 ani si respectiv 6ani de cand au fost primite amenzile
A intervenit prescriptia fiscala.
Adresez si eu o intrebare aici,pentru a nu deschide un alt topic: Un cetatean care are un anumit nr. de amenzi,cumuland o suma oarecare,este chemat in instanta fiind somat sa plateasca acele datorii (amenzi),insa nu dispune de niciun venit si nu are niciun fel de bun (sau nimic de valoare semnificativa) pe numele sau,cum va fi achitat? Privarea de libertate nu se poate aplica in cazul acesta,asa ca nu se va putea face nimic astfel incat dupa trecerea celor 5 ani de la fiecare amenda,se vor prescrie rand pe rand? Poate fi executat in vreun fel?
adresez si eu o intrebare : am aflat, dupa primirea anul acesta a unei notificari de la administratia financiara sector 6 ca am 5 amenzi de circulatie neplatite. mentionez ca amenzile au fost luate pana in anul 2009. exista prescriere pentru ele? daca da, care este termenul de prescriere? multumesc
eu am primit astazi o somatie de la Serviciul de Executare Silita Tg Mures pentru o amenda de circulatie din 22.09.2008 ! Au trecut totusi 5 ani si inca vin instiintarile ? Mentionez ca sunt fara serviciu si nu am nici un venit ! Ce se poate face ? Mai este valabil termenul de prescriere de 5 ani, si daca da, de ce mai primesc dupa 5 ani somatii de genul asta ?

Alte discuții în legătură

Prescriere amenzi mot-dia mot-dia O amenda din februarie 2003 este prescrisa, daca totusi a avut o somatie in septembrie 2008? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie a unei amenzi de circulatie boboc_valy boboc_valy Pentru 3 amenzi de circulatie din 2006, am primit in ianuarie 2012 instiintare de plata, conform OUG 92/2003, art.9(2)d, republicata in 2007; stiam ca ... (vezi toată discuția)