Cedez gratuit partile sociale ale unei agentii imobiliare. Nu vreau decat sa ies din aceasta firma. Am 50% din ea, dar nu am vazut niciodata nici un bilant, nici o balanta din partea asociatei mele, care este si Administrator. Nu am actele firmei nici macar in copie si nici stampila. Vreau sa stiu ce am de facut??
In primul rand trebuie sa consultati Actul Constitutiv al Societatii in care sunteti asociat, pentru a vedea care sunt conditiile cesiunii partilor sociale, cred ca este vorba de un S.R.L. din cate se poate intelege.
Daca in actul constitutiv nu sunt stabilite anumite reguli anume privind cesiunea partilor sociale puteti sa vindeti partile sociale pe care le detineti fie asociatei dvs., fie unui tert, repet, daca nu este prevazuta vreo regula sau vreun drept de preemptiune in actul constitutiv.
De asemenea, in concordanta cu Actul Constitutiv sau in conditiile legii 31/1990 puteti sa faceti o cerere de retragere din societate, care va fi aprobata de catre asociati.
Retragerea dvs. din firma va trebui consemnata intr-o hotarare a adunarii generale a asociatilor si atentie!!!! foarte important, pentru a fi recunoscuta aceasta retragere trebuie ca administratorul sa depuna Hotararea si Actul consitutiv actualizat in termen de 15 zile la Registrul Comertului.