avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum pot sa cedez partile sociale?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum pot sa cedez partile sociale?

Cedez gratuit partile sociale ale unei agentii imobiliare. Nu vreau decat sa ies din aceasta firma. Am 50% din ea, dar nu am vazut niciodata nici un bilant, nici o balanta din partea asociatei mele, care este si Administrator. Nu am actele firmei nici macar in copie si nici stampila. Vreau sa stiu ce am de facut??
Cel mai recent răspuns: M.Popa , utilizator 00:25, 12 Noiembrie 2008
In primul rand trebuie sa consultati Actul Constitutiv al Societatii in care sunteti asociat, pentru a vedea care sunt conditiile cesiunii partilor sociale, cred ca este vorba de un S.R.L. din cate se poate intelege.
Daca in actul constitutiv nu sunt stabilite anumite reguli anume privind cesiunea partilor sociale puteti sa vindeti partile sociale pe care le detineti fie asociatei dvs., fie unui tert, repet, daca nu este prevazuta vreo regula sau vreun drept de preemptiune in actul constitutiv.
De asemenea, in concordanta cu Actul Constitutiv sau in conditiile legii 31/1990 puteti sa faceti o cerere de retragere din societate, care va fi aprobata de catre asociati.
Retragerea dvs. din firma va trebui consemnata intr-o hotarare a adunarii generale a asociatilor si atentie!!!! foarte important, pentru a fi recunoscuta aceasta retragere trebuie ca administratorul sa depuna Hotararea si Actul consitutiv actualizat in termen de 15 zile la Registrul Comertului.

Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa scap de un srl camelia17 camelia17 noi suntem 2 asociate si eu as dori sa inchid sau sa imi cedez partea mea asociatul, dar el nu este de acord cu nici una din variante. firma are datori la ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la partile sociale si functia de administrator alex78 alex78 buna ziua sunt asociat intr-o societate comerciala si detin si functia de administrator.am incercat pe cale amiabila sa renunt dorind sa cedau partile sociale ... (vezi toată discuția)
Cesionare/ vanzare actiuni srl Dumitrita L Dumitrita L Buna ziua si La Multi Ani! Va rog sa ma sprijiniti cu informatii legate de urmatorul aspect: impreuna cu alte 2 persoane sunt actionar si administrator la ... (vezi toată discuția)