avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Problematica privind aplicarea Legii 85/2006 - ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Problematica privind aplicarea Legii 85/2006 - insolventa

Inainte de raminerea definitiva a pronuntarii deschiderii procedurii generale a insolventei , societatea a perfectat vinzarea de fond comert ( autorizatie de functionare farmacie si o parte din constructie ) . Finalizarea s-a facut dupa deschiderea procedurii , cumparatoarea ( tot a societate comerciala ) virind in contul unic de lichidare suma de 405.000 lei , diferenta de 135.000 lei urmind a o face dupa inregistrarea licentei la Ministerul Sanatatii .
Dupa citeva luni , lichidatorul a finalizat tabloul creditorilor si a repartizat acestora suma de 110.000 lei , cu toate ca la acea data soldul contului era de 345.000 lei . Intre timp , din cont s-au facut unele plati : curent , gaz , telefon etc.
La ridicarea extrasului de cont la data de 31.12.2010 , cu stupoare am constatat virarea unor sume mai mult decit consistente catre lichidator .
Am intrebat de ce nu a repartizat intreaga suma disponibila din cont si a motivat "ca nu pote pina ce nu se incaseaza diferenta de la cumparator " .
De asemenea , am solicitat lichidatorului desemnat provizoriu , sa-mi prezinte documentele primare care au stat la baza operatiunilor pin banca , necesare la evidenta contabila a societatii , fara insa a le primi. Ceea ce ma interesa erau documentele privind operatiunile dispuse de el despre care nu am luat act , celelalte erau documente depuse de societate si despre care aveam cunostiinta Vazind ca sumele au fost virate in contul lichidatorului am concluzionat ca acestea reprezinta onorarul insusit de el .
Facind "sapaturi" am aflat ca acesta , fara hotarirea adunarii creditorilor ,
si-a "oferit" un onoraru fix lunar in suma de 3.000 lei plus TVA si unul de succes de 10% din vinzari .
Sa inteleg ca lichidatorul stocheaza banii ca sa-si asigure incasarea onorariilor pe o perioada cit mai lunga de aici in colo ? Ce daca creditorii nu isi vor incasa creantele ?
Va fac unele precizari :
- sint desemnat administrator special;
- sint director economic al societatii ;
- societatea sotiei este creditoare si detine 67% din valoarea totala a creantelor :
Ce indrumari a-ti putea sa-mi dati ?
V-as ruga sa comentati situatia data si ce as putea face .
Sa adresez o cerere lichidatorui pentru a convoca o sedinta a comitetului creditorilor ?
Astept cu nerabdare opiniile si sfaturile dumneavostra .
Cu stima si respect ,
Adrian
Cu suma incasata din aceasta tranzactie societatea isi putea achita integral creditorii .
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:25, 24 Februarie 2012

Facind "sapaturi" am aflat ca acesta , fara hotarirea adunarii creditorilor ,
si-a "oferit" un onoraru fix lunar in suma de 3.000 lei plus TVA si unul de succes de 10% din vinzari .

Prin sentinta de deschidere a procedurii jud sindic stabileste pt lichidator un onorariu de start.
Ulterior lichidatorul poate sa negocieze cu creditorii un alt onorariu
Concluzie - fara un proces verbal al adunarii creditorilor onorariul incasat este ilegal

societatea sotiei este creditoare si detine 67% din valoarea totala a creantelor

desemnati un alt lichidator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire onorariu lichidator enikoman enikoman Cronologic, onorariul stabilit arata astfel: prin incheierea civila, la intrarea societatii in insolventa, in luna noiembre 2014 judecatorul sindic a ... (vezi toată discuția)
Despre stabilirea onorariului contabilului numit Herra_ Herra_ Am intocmit evidenta financiar contabila pe ultimele 6 luni ale unei societati comerciale (contabila nu mai este in tara). Am convenit ca sunt de acord si am ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma ssimona74 ssimona74 Buna ziua, Ce se intampla in cazul unei societati comerciale (2 asociati) care este in lichidare , cu lichidator judiciar desemnat de Judecatorul sindic ... (vezi toată discuția)