avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca cu timp partial

Buna,
Problema la care doresc sa va solicit ajutorul este urmatoarea:
Salariat angajat cu contract individual de munca cu timp partial, care presteaza munca in mod flexibil, in sensul ca lucreaza 3 ore marti, 2 ore vineri, 7 ore sambata, 5 ore duminica. Durata muncii se modifica lunar.

Conform art. 137 C muncii repausul se acorda de regula sambata si duminica.
Alin. 2 In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Intrebare:

In situatia mea, acordarea sporului este obligatoriu pt. zilele de sambata si duminica?
Daca nu exista CCM la nivel de societate (mai putin de 21 de salariati) sporul se acorda in baza dispozitiilor din Regulamentul Intern?
Daca nu este prevazute vreun spor in Regulament Intern, ce spor se acorda?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:43, 27 Februarie 2012
Se poate face o astfel de repartizare ... per ansamblu nu trebuie sa depaseasca durata normala a timăului de munca saptamanal ... se stabileste un program de 20 de ore/sapt , repartizare inegala, astfel ... luni, marti 8 ore/zi , vineri 4 ore/zi....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii angelica36 angelica36 buna ziua daca am un agajat la opt ore dar care in timpul saptamani lucreaza 6ore poate sa recupereze acele ore sambata sau trebuie platite ca ore ... (vezi toată discuția)
Cum pontam sambata? hgabi hgabi Am urmatoarea situatie: programul de lucru cu clientii firmei este urmarorul luni -vineri:8-18, iar sambata:8-13. Angajatii sunt programati in ture, astfel ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare - munca in ture Ada30teo Ada30teo Daca am salariati care lucreaza in ture 1 saptamana 6 h/zi de luni pana vineri si Sambata+Duminica 10h/zi, iar in saptamana urmatoare lucreaza doar de luni ... (vezi toată discuția)