avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca dependenta?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca dependenta?

Buna ziua,

pot exista suspiciuni ca ar fi munca dependenta, daca un SRL cu 1 angajat - adica administratorul firmei, presteaza 4 ore/zi de luni-vineri, munca de webdesign la acelasi client? Ar putea Finantele sa incadreze astfel activitatea si sa ceara plata contributiilor, ca si in cazul unui PFA?
Atributiile din contract suna ca si cand este o relatie de subordonare angajat-anagajator....
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
suciu_diana, utilizator
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 12:45, 24 Februarie 2012
Ce fel de contract s-a incheiat?
prestari servicii - contract cadru, cu anexele lunare ce cuprind rezultatele muncii
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
suciu_diana, utilizator
In acest caz sunt incidente prevederile Codului civil cu privire la rezilierea acestuia ... Codul Muncii nu se aplica in astfel de cazuri.

In speta, nu exista niciun raport de subordonare ... acest lucru este posibil din cauza interpretarii eronate a unora care se cred ”specialisti in domeniul resurselor umane” si incheie sau ajuta la incheierea unor astfel de contracte ca si cum ar incheia c.i.m.

Daca activitatea prestata in baza unui astfel de contract este de luni-vineri , atunci se poate consdera o activitate dependenta sau cu caracter permanent .
Inteleg ca sustineti si dumneavoastra ca posibila activitate dependenta. Atunci cei implicati isi asuma riscul ca Finantele sa ii ia la bani marunti.
Da, persoanele implicate (beneficiar si prestator) isi asuma riscul ca institutiile abilitate sa ii controlozeze si sa fie pasibil de eventuale sanctiuni privind incalcarea dispozitiilor cuprinse in legislatia financiar-contabila.

Alte discuții în legătură

Timp de lucru pfa(urgent) iubisbb iubisbb Buna ziua, As dori daca se poate sa imi raspundeti si mie la o intrebare;Ma intereseaza sa stiu daca o persoana PFA, in baza unui contract de munca este ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca si contract prestari servicii aceeasi persoana brigite brigite Buna ziua, Va rog sa imi spuneti in ce conditii un angajat la o firma SRL poate avea atat contract individual de munca cat si contract de SRL. Obiectul de ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii in calitate de pfa StRotaru StRotaru Sunt de meserie inginer. disponibilizat de la 10.01.2011. In dec 2010 m-am facut PFA. iar pe 04.01.2011 am depus dosarul de pensionare anticipata. Intrebare: ... (vezi toată discuția)