avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa procedez in cazul mamei vis-a-vis de dreptul ei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa procedez in cazul mamei vis-a-vis de dreptul ei de proprietate?

Buna ziua. Puteti va rog sa ma ajutati cu niste pareri vis-a-vis de situatia mamei mele?

Acum 4 ani mama a fost in Spania impreuna cu concubinul ei si au muncit acolo. Au strans circa 20.000 euro cu care au vrut sa isi cumpere un apartament. Mama mea nu a putut sa vina impreuna cu el in tara asa ca doar el s-a ocupat de achizitionarea apartamentului. Ea i-a trimis prin banca 15.000 euro cumnatului ei care avea cont deschis la banca si concubinul a facut un imprumut la banca platind ca avans cei 20.000 euro. Imprumutul este pe o perioada de 35 ani. Pana acum au fost platiti inca 3.000 euro ca rate, din valoarea totala a apartamentului de 65.000 euro, in aceasta perioada mama avand inclusiv un ajutor de somaj platit de statul spaniol. Concubinul este singurul care apare in contractul de imprumut si implicit in orice act ce tine de proprietatea apartamentului. Amandoi au muncit pentru banii care au fost achitati pana acum si normal ar fi sa aiba si ea drept de proprietate in acte.

Intrebarea mea este urmatoarea: care este modalitatea legala prin care si mama sa aiba drept de proprietate asupra apartamentului? Poate fi trecuta in contractul de imprumut prin vreun act aditional sau se poate face la notar vreun act prin care sa i se recunoasca si ei dreptul de proprietate? Prin casatorie ar primi drept si ea? In acest moment desi veniturile au fost comune ea are vreun drept asupra apartamentului?

Va rog mult sa ma ajutati cu sfaturi si va multumesc anticipat pentru orice ajutor
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
cescuta, utilizator

Alte discuții în legătură

Refuz de restituire imprumut - cauza penala sau civila Rondolfini Rondolfini Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu lamuriri in urmatoarea problema : acum aproape 2 ani, am vandut un apartament in Bucuresti. Afland de la mine ca urmeaza ... (vezi toată discuția)
Camatar-lasa pe drumuri o mama Ionel Sferle Ionel Sferle Buna ziua! Mama mea in anul 2009 luna iunie ziua 9 a incheiat la biroul notarial public Oradea un act notarial de imprumut facut de fratele meu cu un domn din ... (vezi toată discuția)
Daca nu pot plati banca in spania? marianmoga marianmoga Buna ziua Am facut un imprumut de 30.000 euro in Spania (3 ani in urma), pentru a cumpara un teren in Romania. Nu am girat cu nimic, deoarece o persoana a ... (vezi toată discuția)