avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fortata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fortata

Buna ziua. As dori sa va cer sfatul intr-o problema legata de angajat si angajator.
La reintoarcerea din concediul de ohihna, nu am mai avut acces la calculator si nu am mai putut sa imi desfasor activitatea. Seful ma forteaza sa imi dau demisia, mentionind ca asa cere patronatul. Nu am primit nici o notificare scrisa . De asemenea seful a facut presiuni si intimidari aspra mea, sa nu ma prezint la servici, ca o sa fiu izolata in sala de sedinte precum si amenintari de alta natura care tin de siguranta personala.
Momentan sunt in concediu medical .
Ce pot sa fac avind in vedere ca nu mai am acces la locul de munca si se refuza trimiterea unei notificari cu motivul pentru care se doreste demitrerea mea.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:49, 12 Noiembrie 2008
Faceti o sesizare la ITM in care prezentati situatia de fapt si cereri o rezolvare urgenta a situatiei intrucat nu sunteti lasat in incinta societatii si nici nu v-a comunicat un preaviz sau alt motiv pentru care nu sunteti admisa la locul de munca, riscati sa fiti considerata absent nemotivat, cat si faptul ca verbal v-a fost ceruta demisia. Puteti chiar sa actionati in instanta angajatorul pe acelasi motiv. Desigur ca urgent trimiteti o adresa scrisa cu confirmare de primire in care sa solicitati conducerii in scris motivele pentru care nu vi se mai admite accesul in societate.
Solutia concediului medical nu cred ca este cea mai buna, cum dovediti ca ati incercat sa va intoarceti la locul de munca in data incetarii c.o. daca v-ati luat c.m.? Asteptati sa inceteze c.m. si faceti incercarea de a va intoarce la locul de munca si solicitati persoanei care nu va permite accesul in societate sau sefului sa va dea o dovada in acest sens.Nu neglijati depunerea concediului medical la societate, daca o faceti postal puneti mai bine o copie xerox si motivati ca originalul il depuneti cand vi se permite accesul si mentiunea sa o faceti direct pe formularul xeroxat.
Intre timp cautati un nou loc de munca este clar ca nu veti mai lucra acolo, pentru perioada cat sunteti impiedicat sa lucrati angajatorul poate fi obligat de instanta sa va plateasca salariul la care aveati dreptul.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2008
adelaida_07, utilizator
Multumesc pt raspuns. Pot sa intru in incinta societatii , dar in departamentul in care lucrez pe postul meu s-a angajat o alta persoana in timpul CO . Natura postului este lucrul pe calculator . In cazul in care ma intorc , seful a dat dispozitii sa fiu izoltata in sala de sedinte neputind sa imi desfasor activitatea pt care am fost angajata. Ce pot sa fac in aceste conditii?
i.b0877 a scris:

Multumesc pt raspuns. Pot sa intru in incinta societatii , dar in departamentul in care lucrez pe postul meu s-a angajat o alta persoana in timpul CO . Natura postului este lucrul pe calculator . In cazul in care ma intorc , seful a dat dispozitii sa fiu izoltata in sala de sedinte neputind sa imi desfasor activitatea pt care am fost angajata. Ce pot sa fac in aceste conditii?

Cel mai usor lucru cu putinta : mergeti zilnic la lucru stati 8 ore in sala de sedinta si sa va plateasca salariul cat stati fara sa faceti nimic pana se decid sa va concedieze din motive neimputabile. Intre timp faceti si o sesizare la ITM si prezentati situatia sa nu fiti acuzata de angajator ca nu va indepliniti atributiile de serviciu asumate prin fisa postului. Angajatorul este obligat sa va asigure conditii de munca conform functiei pentru care ati fost angajat.
Eu nu il inteleg pe angajator. Are la indemana atatea posibilitati legale sa va inceteze CIM si el alege pe cea mai proasta (si ilegala in acelasi timp).
Faceti cum v-a zis "adelaida_07": mergeti la serviciu, stati unde v-au zis ei, asteptati raspunsul controlului de la ITM, veti primi si bani pentru aceasta perioada. Atentie, sa pontati sau sa semnati condica de prezenta in aceste zile, sa aveti o dovada ca ati fost la serviciu! Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz si intimidare la locul de munca kitty24 kitty24 Buna ziua, Va scriu in urma unei situatii cu care m-am confruntat ieri la locul de munca si care, m-a socat foarte tare si m-a facut sa cred ca nu traim ... (vezi toată discuția)
Decizie de schimbare a functiei babei lacramioara babei lacramioara Ce pot face in cazul in care angajatorul m-a mutat temporar de la locul meu de munca, in aceeasi unitate, sa prestez un serviciu ce nu are nici o legatura cu ... (vezi toată discuția)
Schimbarea incadrarii pe timpul concediului medical patryk patryk Buna seara.Am o intrebare pentu cei care se pricep..Se poate schimba incadrarea locului de munca pe timpul concediului medical.Fac mentiunea ca ma aflu in ... (vezi toată discuția)