avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare venit din arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare venit din arenda

Locuiesc in Bucuresti, sect. 2. Ce trebuie sa fac pt. a plati impozitul pt. arenda incasata in 2011 in jud. Neamt ? Date limita de plata ? Plata cu card sau prin transfer electronic bancar e posibila la ANAF ? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:16, 24 Februarie 2012
Veti depune mai intai pana in mai declaratia 200 cu venitul obtinut (pentru aceasta arendasul cand v-a dat banii pe anul trecut v-a dat si o adeverinta cu suma). Apoi in a doua parte a anului primiti de la finante decizia de impunere si acolo scrie suma pe care o aveti de plata si termenul in care trebuie s-o platiti.
Aceasta procedura mai e valabila doar in acest an pentru ca incepand cu veniturile ce le veti obtine de acum, arendasul v-a plati el direct impozitul pentru dumneavostra. Pentru acesta trebuie sa faceti o optiune in contractul de arenda.
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit din arenda sanduana sanduana buna ziua! In luna noiembrie 2009 am incheiat un contract de arenda cu o societate agricola. Nu am stiut de obligativitatea mea, in calitate de arendator, de ... (vezi toată discuția)
Veniturile realizate in urma arendarii unui teren Adyna2006 Adyna2006 am primit o notificare de la ANAF prin care mi se comunica ca am realizat venituri din activitati agricole si trebuie sa platesc retroactiv din 2009.mentionez ... (vezi toată discuția)
Impozitarea veniturilor din arenda codrina.ama codrina.ama Va rog sa-mi spuneti daca prevederile art. 83 si 62 din Codul fiscal, cu privire la impozitarea veniturilor obtinute din arendarea terenurilor agricole se ... (vezi toată discuția)